На щиті чи зі щитом?

На щиті чи зі щитом?

«Власник рекламоносія має заборгованість перед містом», ідеться в текстівках, розміщених на деяких рекламних щитах поверх реклами. Як свідчать самі рекламники, авторами оригінального способу вибивання боргів є чиновники столичної мерії.

Довгі ціни Довгого

Довгі ціни Довгого

Зі скандалу почалося вчорашнє засідання Київради. Сесія так і не розглянула питання мораторію на подорожчання послуг житлово–комунального сектору. На заваді став секретар Київради Олесь Довгий, який просто відмовився включати тарифи у порядок денний.

Шевченко за вітражем

Шевченко за вітражем

Київський національний університет імені Шевченка. Перед ним — пам’ятник Тарасові і Шевченківський парк. З 1961–го — 100–ліття перепоховання в Україні — сюди щороку 22 травня приходять добрі люди, щоб покласти квіти, поспілкуватися, почитати Шевченкові вірші. Утім у 1964 році такі зібрання офіційно заборонили.

Прокуратура візьметься за «язик»?

Прокуратура візьметься за «язик»?

Севастопольська міськрада після постанови щодо обов’язкового викладання в місцевих школах предметів російською мовою, про що «УМ» повідомляла в минулому номері, пішла ще далі — доручила відділу освіти міськдержадміністрації підготувати і внести до серпня у статути всіх шкіл міста (окрім спеціалізованих українських) положення про те, що мова викладання в цих закладах — російська.

Всі статті рубрики