Повернення слідами братів

21.05.2009
Повернення слідами братів

Заур Байсангуров є підопічним Віталія Кличка. (прес–служби К2 East Promotions.)

Свого часу Віталій та Володимир Клички, зазнавши на професіональному рівні поразок, мучилися сумнівами, чи зможуть вони відновити свої реноме. Повернувшись на ринг і здобувши чемпіонські титули, українці не лише самоствердилися, а й подали гарний приклад іншим бійцям, котрі також програвали й могли втратити надію на славне майбутнє.

Одним із таких «поверненців» є Заур Байсангуров (категорія до 69 кг) — його вважають одним із найперспективніших спортсменів промоутерської компанії братів Кличків К2 East Promotions. До 13 грудня минулого року він не знав гіркоти поразок, але в андеркарті бою Кличко—Рахман чеченець поступився американцеві Корнеліусу Бандреджу правом позмагатися за титул чемпіона світу за версією IBF.

Утім невдача лише підштовхнула Заурбека до штурму нових висот. Позавчора Віталій Кличко та його підопічний скликали в Києві прес–конференцію, на якій розповіли про плани на найближче майбутнє. Уже 30 травня у київському Палаці спорту Байсангуров посперечається за вакантний титул Інтерконтинентального чемпіона у першій середній вазі за версією WBA. Суперником росіянина стане 33–річний італієць Крістіано Ді Мартініс — поєдинок пройде в рамках організованого компанією К2 турніру «Кам бек файт».

До свого повернення «україн­ський» претендент чотири тижні готувався в США в залі легендарного Фрейді Роача. Сам тренер недавнього тріумфатора боксерського світу Мені Пак’яо був зайнятий своїм зірковим підопічним. Заур же деякий час провів під наглядом Джастіна Фортуна — наставника філіппінця з фізпідготовки. Робота з відомим фахів­цем гарно вплинула на спортсмена — повернувшись до України, на турнірі в Харкові він уже в першому раунді нокаутував грузина Михаїла Хуцишвілі.

«Якщо Заурбек переможе Ді Мартініса, то вже незабаром може вийти на титульний бій», — заявив на прес–конференції старший із братів Кличків. Віталій упевнений, що його протеже зробив правильні висновки з грудневої поразки та серйозно налаштувався на майбутній поєдинок. Сам Байсангуров лише підтверджує сподівання шефа: «У цьо­му двобої хочу й мушу показати все, на що я здатен і чого навчився за останній час».

Цікаво, що незабаром чеченець може отримати український паспорт. «Заур уже багато років виступає за українську компанію і ще раніше висловлював бажання поміняти громадянство», — повідомив виконавчий директор К2 East Promotions Олександр Красюк. Підтримує таку ініціативу і Віталій Кличко, але Байсангуров поки розмірковує над таким кроком.