НОВИНИ ПЛЮС

14.05.2009

Аверс нафтогону «Одеса—Броди»

Сьогодні Президент Віктор Ющенко має намір підписати указ про реалізацію аверсного напрямку нафтопроводу «Одеса—Броди». «Я закликаю менше політизувати цей процес... Я закликаю бути більш відповідальними у цьому питанні, у першу чергу український уряд, і чітко виконувати міжнародні зобов’язання, які ми взяли на себе в попередні роки», — заявив учора глава держави.

«Справа Дурдинця»

Заступник голови Служби безпеки України Тиберій Дурдинець, відповідно до постанов Печерського райсуду Києва, має бути затриманий, а його службовий кабінет і житло піддані обшуку. Про це сказав заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв’ю газеті «Сєгодня». За словами Кузьміна, постанови ухвалено за поданням Головного слідчого управління ГПУ в рамках справи за фактами невиконання судових рішень, незаконного порушення справ, а також призначення Дурдинця на посаду заступника голови СБУ: «Будучи відстороненим від службових обов’язків, він не тільки продовжував їх виконувати, а й відкривав кримінальне переслідування щодо низки комерційних структур, господарських, посадових та інших злочинів, не маючи на це жодного права».

Віруси «їдять» бюджетні дані

Президент не зміг одержати інформацію від Міністерства фінансів і Держказначейства через те, що комп’ютерна система цих відомств упродовж десяти днів була уражена вірусами. Про це на брифінгу повідомив виконуючий обов’язки міністра фінансів Ігор Уманський. За його словами, зараз система вже працює у нормальному режимі.

Нагадаємо, раніше перший заступник глави секретаріату Президента Олександр Шлапак звинуватив уряд у приховуванні статистичних даних з приводу стану економіки.

Партактив

Раду партії «Наша Україна», ймовірно, очолить голова Київської облдержадміністрації Віра Ульянченко. За даними наших джерел, на кандидатурі «губернатора» Київщини зупинився голова партії Віктор Ющенко.

Рейтинги

Якби вибори відбулися найближчої неділі, то перемогу на них святкував би Віктор Янукович. За даними опитування компанії Research&Branding Group, у першому турі за голову Партії регіонів проголосувало б 24,8% респондентів. За Юлію Тимошенко віддали б голоси 15,6% опитаних. Арсеній Яценюк відстає від Прем’єрки — в нього 13,9%. Далі йдуть комуніст Петро Симоненко (3,9%) і Віктор Ющенко з Володимиром Литвином — по 2,6%.

Якби в другий тур вийшли Янукович та Тимошенко, присягу складав би «регіонал» — 37% проти 28,2%. Віктор Федорович був би першим і в парі з Яценюком — 34,1% проти 29,6%. Зате якби у другий тур вийшли Яценюк і Тимошенко, то перемогу святкував би екс–спікер — 30,3% проти 21%.

Опитування фірми походженням із Донецька проводилося з 25 квітня по 5 травня серед 2 079 респондентів, статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.