Мийдодір — не для хлопчиків?

14.05.2009

Багато років тому провидець сказав Кайлашу Сінгху, мешканцеві села, розташованого поруч зі священним містом Варанасі: якщо хочеш, щоб твоя жінка зачала хлопчика, тобі не треба митися. Така версія є в Кайлашевих односельців. Сам Сінгх розповідає журналістам про інші підстави: він прийняв обітницю «в національних інтересах» і почне знову митися тільки тоді, коли закінчаться всі біди, що переслідують Індію. Але оскільки індійці досі живуть убого, то й навіть умиватися наразі — зась. Хай там як, а цей дивак не миє ані рук, ані ніг, не кажучи про решту тіла, уже впродовж 35 років!

Як повідомляє агенція «Франс пресс», Кайлаш замінив гігієнічні процедури «вогненним омиванням»: він стоїть на одній нозі перед багаттям, курить марихуану і підносить молитви Шиві. За словами 63–річного Сінгха, вогонь убиває всі мікроби та інфекції і повністю замінює вмивання водою. Однак клієнти бакалійної крамниці, якою колись володів Кайлаш, мають іншу думку: через сморід від господаря вони обрали інші магазини. Відтак Сінгх перекваліфікувався у землероба.

Із родиною чолов’яга зіпсував стосунки п’ять років тому — коли навідріз відмовився вшанувати померлого брата за індуським звичаєм, ритуальним омиванням у річці Ганг.

Сусіди Кайлаша зазначають, що справжньою причиною його ухиляння від води, швидше за все, є дійсно бажання народити сина. Адже від часу спілкування з «провидцем» у Сінгха з’явилося вже сім дочок, а спадкоємця — все нема й нема...