ХРОНІКА

16.04.2009

Теніс

Одеситка Вікторія Кутузова впевнено взяла гору над киянкою Марією Коритцевою в першому колі турніру WTA в Чарльстоні (США) — двічі по 6:1. У наступному раунді змагань відбудеться ще одне українське протистояння, адже Кутузовій належить помірятися силами з нашою найкращою тенісисткою — Оленою Бондаренко.

На менш престижному турнірі в Барселоні українка Євгенія Савранська у стартовому матчі основної сітки поступилася чешці Ніколь Вайдішовій — 2:6, 4:6.

Футбол

Група з 19 українських арбітрів написала відкритого листа (до речі, російською мовою) на адресу президента ФФУ Григорія Суркіса й в. о. президента прем’єр–ліги Віталія Данилова з кількома вимогами. Основною з них є скасування переведення рефері до другої ліги у випадку отримання двох незадовільних оцінок у матчах ПЛ. Також судді вважають, що 2000 гривень — це замало для поїздки на ігри. Якщо ці вимоги не будуть задоволені, арбітри погрожують бойкотом зустрічей 25–го туру ПЛ.

* * *

Гравці луганської «Зорі» провели прес–конференцію, на якій заявили, що можуть не вийти на один із наступних матчів ПЛ, якщо перед ними не погасять кількамісячну заборгованість із зарплатні. У зв’язку з фінансовими проблемами в команді вболівальники «Зорі» й собі звернулися до владних і бізнесових структур — із проханням врятувати клуб.