Об’єднати прекрасним

Об’єднати прекрасним

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У Великодні дні, 1, 2, 3 та 5 травня, Українська греко–католицька церква запрошує на концерти класичної музики «З вірою і любов’ю». Вони пройдуть в Івано–Франківському академічному музичному театрі, Тернопільському палаці культури «Березіль», Львівському та Одеському Національних академічних театрах опери та балету, а також у Національній опері України у Києві.

Згадали, посміхнувшись

Згадали, посміхнувшись

«...Враховуючи ріст низового літературного руху в окрузі та кількості починаючих неорганізованих літературних одинаків, які потребують літдопомоги та поради, Сталінська літ’ячейка «Забой» відкриває з 1 лютого безкоштовну літературну консультацію. Адреса — редакція газети «Диктатура Труда». Ось таку інформацію було надруковано в газеті «Диктатура Труда» (нині — «Донбас») від 6 березня 1925 року. А ще роком раніше навколо літературного журналу «Донбас» почали гуртуватися місцеві поети та прозаїки, і саме їхні тодішні зусилля й дали підстави вважати, що нинішню Донецьку організацію Національної спілки письменників України започатковано в 1924 році.

Літпроцес «під копірку»

Літпроцес «під копірку»

Кудись зникає сприйняття мистецтва, вибудуване на максималістському захопленні, закоханості, радості першовідкриттів. І ти начебто й не стаєш нудною домогосподаркою, яка хоче потрапити на дорогого заморського артиста з афіші, начебто й карімат і спальник не тяжкі для твоїх плечей. А все більше й більше стаєш буркотливішим і невдоволенішим.

Леся Воронина: Мрію, щоб усі крокодили раптом полетіли в космос

Леся Воронина: Мрію, щоб усі крокодили раптом полетіли в космос

Леся Воронина належить до найпопулярніших вітчизняних дитячих письменників. Її твори активно видають, транслюють по радіо, друкують у часописах, вони перемагають у рейтингах. Сама пані Леся справляє враження тихої і домашньої. Що ж насправді ховається за цим поглядом уважних темних очей у великих окулярах — спробували ми з’ясувати в авторки нямликів, агентів 000, хлюсів та інших потойбічних істот.

Всі статті рубрики