Надкушене століття

Надкушене століття

Київський будівельний капітал «вгризся» у найстарішу спортивну пам’ятку столиці — збудований у 1913 році велотрек. Або «циклодром», як його називали майже сто років тому. На «п’ятачку» у самому центрі міста (там, де сходяться вулиці Хмельницького, Гончара та Чапаєва) розгорнуто масштабне будівництво. Воно впритул огортає велотрек і, власне, потроху виживає його. Цікаво, що за радянських часів рівень добробуту було прийнято співставляти зі здобутками 1913 року — останнього передвоєнного. В «Операції «Ы» виконроб хвалиться, що тільки в їхньому мікрорайоні встановлено 873 газові плити, що «рівно у 873 рази більше, ніж у 1913 році». Так–от у Києві тепер — порівняно з 1913 роком — може стати на один велотрек менше. Ось така статистика.

Жалюгідний монополіст

Жалюгідний монополіст

Учора Антимонопольний комітет Ук­раїни і Міністерство з питань ЖКГ підписалися під спільною програмою реорганізації системи житлово–комунального господарства, яка спрямована проти підвищення тарифів у столиці. Річ у тім, що за останні півроку кияни буквально засипали уряд та АМКУ скаргами стосовно якості послуг ЖЕКів і комунальних підприємств. Тож оскільки громадяни не в захваті від стилю роботи житлово–експлуатаційних контор — тим паче вони не підтримують і заплановане підвищення тарифів. Так пояснив ситуацію міністр із питань ЖКГ Олексій Кучеренко, наголосивши на тому, що вся біда полягає у відсутності у ЖЕКів серйозних конкурентів.

Коли лікар ситий, то й хворому краще

Коли лікар ситий, то й хворому краще

Медики Києва очікують, що у квітні їм виплатять заборгованості за муніципальними надбавками, які почали утворюватись у зв’язку з відсутністю бюджету Києва на 2009 рік. Таке сподівання висловив член ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я Віталій Коваль. За словами Коваля, медиків обнадіяв керівник головного фінансового управління КМДА Віктор Падалка, який повідомив, що місто має достатньо коштів, щоб розрахуватися з ескулапами. У свою чергу, голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту Алла Шлапак також зазначила, що протягом квітня заборгованість почнуть гасити.

Всі статті рубрики