100 років — це і для дамби вік

28.03.2009
100 років — це і для дамби вік

Сотні мешканців передмістя Джакарти втратили свої оселі. (Фото з сайту daylife.com.)

Приблизно 50 осіб загинули та ще кілька десятків вважаються зниклими безвісти внаслідок учорашнього прориву дамби в передмісті столиці Індонезії — Джакарти, повідомляє Бі–Бі–Сі. Катастрофа, ймовірно, була викликана зливами, які характерні для цієї пори року.

Бурхливі потоки води змели приблизно 400 будинків у густонаселеному перед­місті Джакарти. Висота ударної хвилі становила чотири метри. Рятувальні та пошукові роботи ускладнюються тим, що вцілілі будинки в окремих місцях знаходяться на два метри під водою та мулом. Багато мешканців учора годинами просиділи на дахах будинків в очікуванні на порятунок.

Кількість жертв може збільшитися, оскільки сти­хія застала людей уві сні. Наразі не відомо, чи є серед жертв іноземці (цей район користується популярністю серед туристів).

Десятиметрова дамба у передмісті Тангеранг, яка убезпечує озеро Сіту Гін­тунг від повеней у сезони дощів, була збудована ще голландцями сто років тому, в колоніальні часи. За оцінками фахівців, на момент прориву дамби в озері накопичилося приблизно два мільйони кубічних метрів води.

 

ОСТАННЯ НОВИНА

Замах у Пакистані

Теракт у мечеті: 50 загиблих, більше сотні поранених

Учора пообіді стало відомо про страшний теракт у Пакистані. Ісламіст–самогубця підірвав бомбу, стоячи в натовпі сотень віруючих у мечеті міста Джамрод, що в північно–західній частині країни, поблизу кордону з Афганістаном. Після вибуху завалився дах мечеті, що потроїло кількість жертв теракту. Телемережа Сі–Ен–Ен повідомляє про 51 загиблого та 100 поранених.

Серед загиблих щонайменше десятеро поліцейських та військовослужбовців. Мечеть розташована поруч із відділенням поліції, яке, ймовірно, і було мішенню терористів.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>