Удома — поза конкуренцією

28.03.2009
Удома — поза конкуренцією

Київський «Сокіл» — чемпіон України сезону 2008/2009. (Фото Івана ЛЮБИША–КІРДЕЯ.)

Перемога, у якій ніхто не сумнівався. Чемпіонат України з хокею можна сміливо вважати формальністю, адже володарів «золота» наперед може назвати кожен, хто хоч трішки орієнтується у вітчизняному хокеї. Так сталося і цього разу — київський «Сокіл» знову здобув чемпіонський кубок. На його рахунку тепер 11 таких титулів.

Для проведення повторної зустрічі в чемпіонській серії Федерація хокею навіть орендувала київський Палац спорту, який зараз легше ідентифікувати з будівельними виставками, ніж зі спортивними подіями. Потужна реклама на бігбордах по всій столиці зробила свою справу: оскільки кияни скучили за великим хокеєм, глядачів на матчі зібралося чимало (за даними федерації — аж 5 тисяч). Певно, не менша аудиторія б ходила на ігри «Сокола» в російській вищій лізі, якби наша команда грала на центральній арені, а не в броварському «гастрономі».

Номінальні гості – «соколи» — вже в першому періоді показали, що не мають бажання продовжувати серію ще на один матч. Нападники Віталій Литвиненко, Олек­сандр Матвійчук та Олег Шафаренко тричі запалювали червоне світло за спиною голкіпера «Білого барса» Дениса Семенця. Шафаренко загалом оформив хет–трик, і його визнали кращим гравцем поєдинку. Ще одним взяттям воріт відзначився Євген Пастух, і в доволі цікавий спосіб: шайба залетіла до «рамки», відскочивши від... спини київського нападника.

Єдине, на що спромоглися броварчани в цій зустрічі, то це на результативну дію нападника Микити Буценка – сина тренера «барсів», відомого в недалекому минулому гравця «Сокола». Гравець молодіжної збірної відзначився на початку другого періоду.

«Команда з Броварського району третій рік поспіль грає у фіналі та посідає друге місце. Я вважаю це гарним досягненням», — так оцінив підсумковий результат Костянтин Буценко. А що інакше говорити наставникові, у якого в обоймі лише 17 хокеїстів, а проти них виступає фактично основа збірної України?

Окрім чергового тріумфального рядка, записаного до біографії, статус першої команди країни дозволить «Соколу» знову стартувати у кваліфікації європейської Ліги чемпіонів. А вже завтра підопічні Олександра Сеукан­да зіграють перший матч чвертьфінальної серії російської вищої ліги проти «Югри» з Ханти–Мансійська.

...Зате інтрига зберігається в парі, що змагається за «бронзу» національного чемпіонату. Столичний АТЕК у другій зустрічі доволі легко здолав хокеїстів із Харкова, і зрівняв рахунок у серії. Долю третього місця ці суперники вирішували учора в тому ж таки Палаці спорту.

 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Плей–оф» (другі матчі серій до двох перемог)

Фінал. «Білий барс» — «Сокіл» — 1:6 (0:3, 1:1, 0:2; М. Буценко, 23 — Литвиненко, 6; Матвійчук, 6; Шафаренко, 17, 38, 58; Пастух, 59; рахунок у серії — 0:2).

За третє місце.
«Харків» — АТЕК — 1:3 (1:1).