Союзники реформи

Союзники реформи

«УМ» уже неодноразово писала про те, що судова реформа, розпочавшись із наміру внести докорінні зміни до системи судочинства, зупинилася на півдорозі. Так і не були створені всі вищі спеціалізовані суди, не вибудувана до кінця касаційна інстанція, хоча реформа почалася ще в 2006 році. Саме з нагадування про час, який спливає, почалася позавчора ввечері нарада за участю Президента Віктора Ющенка. Тематика зборів стосувалася юриспруденції: судова система в Україні потребує докорінної реформи, наголосив у своєму виступі Ющенко. «Без функціональної судової системи важко говорити про справедливість у нашому суспільстві, про демократичний процес, про можливість захистити законні права людини».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Гаряча сльоза на червоній пелюстці

Гаряча сльоза на червоній пелюстці

Учорашнє засідання Кабміну затримувалося на півтори години: Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко ніяк не могла відірватися від цікавої та корисної розмови з автоперевізниками–страйкарями. Попервах планувалося, що Юлія Володимирівна, завершивши розмову з бунтівниками у великому актовому залі, перейде до робочої кімнати, де вона зазвичай зустрічається зі своїми міністрами. Ті терпляче очікували Прем’єра, неохоче спілкуючись із пресою. Але пристрасно–обвинувальна промова Юлії Тимошенко так завела її саму, що керівник Кабміну вирішила підкоригувати плани і свій вступний спіч зачитувати при якомога більшій кількості запрошених. Першими до великої зали перекочували розкішні яскраво–червоні букети троянд.

ГАЗонули й пригальмували

ГАЗонули й пригальмували

Уже третій день головними ньюсмейкерами країни залишаються «Нафтогаз» та Служба безпеки. Після порушення слідчим управлінням СБУ ще в понеділок кримінальної справи за фактом заволодіння чужим майном (більш як 6 млрд. кубометрів природного газу на суму 7 млрд. 500 млн. грн.) шляхом зловживання службовим становищем посадовцями НАК «Нафтогаз України» у вівторок було затримано заступника начальника Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька. Пік конфлікту припав на середу, коли слідчі СБУ під охороною бійців «Альфи» увійшли до будівлі «Нафтогазу», щоб провести виїмку потрібних документів. Противагу їм склали нардепи від БЮТ, один із яких навіть зірвав маску з «альфівця». Після того як у важкому стані було госпіталізовано в. о. головного бухгалтера НАК Марію Кушнір, Шевченківський райсуд столиці призупинив слідчі дії у цій «газовій справі».
Учора зранку слідчі СБУ в супроводі «Альфи» намагалися ввійти вже до будівлі «Укртрансгазу», дочірньої структури «Нафтогазу», але порогу компанії не переступили.
Спілкуючись зі співробітниками Служби безпеки щодо перебігу «газових» подій останніх днів, «УМ» намагалася з’ясувати перспективи доведення розслідування резонансної справи до логічного кінця. Слідчі СБУ, які побажали залишитися неназваними, не приховують, що останнє слово — за Фемідою.

Віктор Терен: Перед виборами широкої коаліції не хоче ніхто

Віктор Терен: Перед виборами широкої коаліції не хоче ніхто

Віктор Терен належить до числа найвідданіших БЮТівців. Він приєднався до цього Блоку ще в 2000 році, коли почалися гоніння на віцепрем’єра Юлію Тимошенко, а акція «Україна без Кучми» ще не почалася. Тодішній БЮТ складався значною мірою з націоналдемократів і дисидентів. Зараз Блок Тимошенко не той ані за кадрами, ані за рішеннями. Наприклад, у вівторок півсотні депутатів БЮТ проголосували за відставку міністра закордонних справ Володимира Огризка — людини національно­демократичних поглядів, одного з найпринциповіших керівників МЗС в історії України. Віктор Терен був одним із тих БЮТівців, які голосували «проти» відставки. Водночас він не засуджує колег по фракції з альтернативною думкою і вважає, що їхні рішення були спонтанними. Терен щиро вірить, ніби за кнопками тих 49 депутатів не стояла Юлія Тимошенко.

Всі статті рубрики