Вершки для «фронтмена»

26.02.2009

Учора в Тернополі (вслід за Івано–Франківськом) відбулася презентація регіональної організації громадського «Фронту змін» екс–спікера Верховної Ради Арсенія Яценюка, в якій взяв участь сам лідер. Представлялися не люди чи програма діяльності, а бачення Арсенієм Петровичем того, якими вони мають бути. А бачить він своє дітище як організацію, сформовану винятково «рухом знизу», за ініціативою на місцях.

«Знаю, що люди прийдуть дуже різні, — сказав Яценюк. — Хтось — для боротьби за ідею, хтось — за посаду, але лише під час спільної діяльності ми побачимо, хто є ким насправді, відбудеться своєрідна сепарація. Відтак негідних ми відсіємо, і тільки з найкращих — без скелетів у шафі і будь–якого компромату — потім буде створено партію».

На підтвердження того, що жодним чином не втручається у формування осередків на місцях, «фронтмен» навів той факт, що керівника тернопільської регіональної організації Любов Гринчишин (це дружина заступника мера Тернополя) на вчорашній презентації він... побачив уперше. Мовляв, жінка з власної ініціативи якось йому зателефонувала і сказала, що хоче підтримати «Фронт змін».

Арсеній Петрович у курсі, що його особистий рейтинг на Тернопільщині досить високий, тож на його підтримку організували відразу кілька ініціативних груп, між якими навіть існують тертя. Усіх їхніх представників можливий «наступник Ющенка» закликав не сваритися, а об’єднатися, щоб «боротися не між собою, а за Україну».

Ще пан Арсеній попередив усіх охочих заробити на участі в його проекті, що грошей він не платитиме, в списки за гроші не включатиме, посад не роздаватиме і взагалі нічого не обіцяє, крім купи нелегкої і відповідальної роботи. Коли ж один із присутніх у залі запитав: «Як можна буде до вас достукатись, коли я побачу тут фальш?», Яценюк відповів, що додзвонитися до нього щодня, звичайно, буде нереально. Але в контролі за роботою в регіонах він дуже розраховує на... засоби масової інформації. «Свій день я починаю з газет та інтернету, і як тільки дізнаюся, що десь щось не те, — три шкіри потім здеру!»

Також Арсеній Петрович пообіцяв не підтримувати жодну владу, не ставати «месією». І повторив, що прийшов він у політику дуже надовго.