Хоспіс замість лікування

Хоспіс замість лікування

Мешканці чернігівського мікрорайону Шерстянка днями протестували проти закриття єдиної в районі міської поліклініки № 4. Причина закриття закладів, котрі обслуговують 40 тисяч осіб, — дефіцит міського бюджету.

Добра вість

Добра вість

Виставка однієї книги відбулася в Сумському дер­жавному університеті. Тут презентували факсимільне видання Пересопницького Євангелія, придбане для вишівської бібліотеки. Минулого року представлення його відбулися в Києві, Лондоні, Львові та Єрусалимі. Тепер книга прийшла до Сум. І, наголошує ректор університету Анатолій Васильєв, не для того, щоб лежати в схові, а з тим, аби кожен мешканець Сумщини міг познайомитися з Євангелієм».

«Надзвичайний» детектив

«Надзвичайний» детектив

Рятувальники Донеччини нині самі благають про допомогу. Про це йдеться в спеціальному зверненні, розповсюдженому Центром пропаганди Головуправління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій в Донецькій області. А його промовиста назва «Чиє замовлення виконує СБУ в Донецьку?» засвідчує, що цього разу рятувальникам доводиться «розгрібати» не «техногенку» чи стихійне лихо...

Печений страйк

Печений страйк

24 грудня минулого року хлібопекарі прийшли під стіни Кабінету Міністрів вимагати кращої долі собі і своїй галузі, а згодом вітали один одного з перемогою: урядовці вислухали пекарів і ніби згодилися піти на їхні умови. Однак учора пекарі знов були змушені прийти до Камбіну і вдруге повторити свої гасла.

А ти заплатив, щоб померзнути?

А ти заплатив, щоб померзнути?

Запорізька область у «чорний список» боржників «Нафтогазу України» занесена з початку опалювального сезону, а сума несплачених рахунків зараз сягає 200 мільйонів гривень. Левова частка боргу — за концерном «Міські теплові мережі» обласного центру, однак бумеранг неплатежів опустився на споживачів лише периферії. Пояснення просте: влада Запоріжжя, по–перше, задіює додаткові теплоносії — від комбінату «Запоріжсталь»; по–друге, вдало розігрує у Києві свою «козирну карту» — місто, мовляв, надпотужний донор держбюджету, і як може уряд, забираючи ледь не всі прибутки, залишати людей без обов’язкового міні–комфорту?

Грип пропонує зайві канікули

Грип пропонує зайві канікули

У Міністерстві охорони здоров’я повідомляють про збільшення хворих на грип та гострі респіраторні інфекції. «Суттєво зріс рівень захворюваності серед дітей 7—14 років у Вінниці — на 25,7 %, Дніпропетровську — на 21,9%, Києві — на 20,5 %, Львові — на 25,9%, Одесі — на 28,0% та Сімферополі — на 47,9%, що свідчить про наближення епідемічного підйому в цих містах», — повідомляє прес–служба МОЗ. А от перейшли такий поріг, а отже, закрили школи на карантин лише на Запоріжжі, Рівненщині та Донеччині.

Останній рейс «ПАЗика»

Останній рейс «ПАЗика»

Ніщо не віщувало біди, коли в суботу з приміської автостанції Тернополя вирушив у звичний ранковий рейс невеликий приватний автобус. Від Тернополя до села Скоморохи, куди він прямував, — якихось півгодини їзди цілком безпечною дорогою, але саме на ній трапилося непоправне і поки що не зрозуміле. О пів на десяту ранку ПАЗ–32053 із 25 пасажирами наблизився до нерегульованого залізничного переїзду поблизу села Прошова, куди з боку Тернополя якраз у цей час прибував пасажирський дизель–поїзд. Як повідомили «УМ» в обласній Державтоінспекції, світловою та звуковою сигналізацією переїзд обладнаний, навіть якби вона не спрацювала — видимість у тому місці цілком достатня, аби вчасно побачити і почути наближення потяга, машиніст якого сигналив. Тим паче надворі стояв білий день і була нормальна погода.

Всі статті рубрики