Нагороди — американські, лауреати — британські

Нагороди — американські, лауреати — британські

Недільного вечора в концертній залі «Степлс–центр» у Лос–Анджелесі відбулася 51–ша щорічна церемонія вручення найвищих музичних нагород США «Греммі». Переможців у різноманітних категоріях (від популярних музичних жанрів до класичної музики), починаючи з 1958 року, визначають члени Американської академії звукозапису. Кількість категорій постійно зростає — цього року їх було 110.

Перші слони за минулий рік

Перші слони за минулий рік

На кшталт «Оскара» і «Золотої малини» в кінематографії літературний портал «ЛітАкцент» впровадив у життя новий рейтинг найкращих і найневдаліших творів сучасних українських авторів. 6 лютого у книгарні «Є» головний редактор порталу, професор Києво–Могилянської академії Володимир Панченко в супроводі мімічних акторів оголошував результати рейтингу за 2008 рік.
Думка читачів до уваги не бралася. Найкращі книги українською мовою за останній рік видані в Україні та за кордоном визначали експерти з різних регіонів — Донецька, Івано–Франківська, Черкас, Києва, Бахмача. «Для нас важливо, щоб експерти не належали до однієї спільноти. Це забезпечує їхню незаангажованість», — каже Володимир Панченко. Номінації присуджували Євген Баран, Ганна Біла, Кирило Галушко, Кость Москалець, Володимир Панченко, Василь Пахаренко, Олексій Сокирко, Людмила Таран, Роксана Харчук.

Стамбул, а не Київ

Стамбул, а не Київ

Минулої середи у галереї «Совіарт» Бюро аташе з питань культури та інформації Посольства Турецької Республіки в Україні презентувало проект «Стамбул — культурна столиця Європи–2010». Під цей фактично показ слайдів та статистичної інформації підверстали фотовиставку Ренати Кіреєвої «Стамбул, якого ви не знали...».

Де більше життя: на 70–міліметровій кіноплівці чи в інтернеті

Де більше життя: на 70–міліметровій кіноплівці чи в інтернеті

Уже кілька днів столиця Німеччини живе кінофестивалем — 59–й Берлінале відкрився 5 лютого. У довгих чергах за квитками дисципліновано стоять поруч із господарями і собачки. Вони теж дотримуються традиційного місцевого порядку. Фільмів — кілька сотень, і це щоразу вражає: от ся кількість глядачів. При тому, що журналісти і критики за звичкою бурчать: рівень кінострічок — нижче нікуди...

Всі статті рубрики