Наука заощаджувати

Наука заощаджувати

Метою відвідин регіону було проведення наради з питань реалізації державної політики у сфері енергозбереження. Але спочатку Президент особисто переконався в ефективності запровадження сучас­них технологій, які допоможуть українцям заощадити на використанні російських енергоносіїв.

Україна звільнила «Фаїну»

Україна звільнила «Фаїну»

Судно «Фаїна», звільнене від піратів, іде до кенійського порту Момбаса, швидкість збільшилася до 7,5—8 вузлів, і якщо вона збережеться, судно прибуде в порт із випередженням графіка — тобто завтра, 11 лютого, передає редактор інтернет–видання «Морський бюлетень» Михайло Войтенко слова капітана «Фаїни» Віктора Нікольського. «Стан здоров’я екіпажу — задовільний, морально–бадьорий», — стверджує пан Войтенко. Судно супроводжують два кораблі ВМС США, есмінець і буксир. Звідти на «Фаїну» постачають воду і продовольство. Як повідомлялося раніше, на борту «Фаїни» перебуває американський спецпідрозділ, а також лікарі, які попередньо обстежили моряків і надали їм допомогу.

Крихти надії і відсутність довіри

Крихти надії і відсутність довіри

Постраждалі від будівельної оборудки «Еліти–Центру» зібрались учора під секретаріатом Президента, аби нагадати владі про її обіцянки. Проте, на противагу попереднім акціям, пікет на Банковій зібрав значно менше учасників — трохи більше сотні осіб. Причиною тому могли стати несприятливі погодні умови — увесь день у столиці накрапав дрібний холодний дощ. Але, швидше за все, це є свідченням зневіри вкладників у позитивному вирішенні питання з від­шкодуванням їхніх втрат, завданих оборудкою.

Де тонко, там і...

Де тонко, там і...

Цієї неділі четверо рибалок вийшли на ставок поблизу села Михайлівка на Миколаївщині. Один із них мав спеціальний пристрій під назвою «флажок», що використовують рибалки, аби знайти місця гарного кльову. Він чимчикував із цим пристроєм кригою в пошуках здобичі, спіткнувся і впав. Отож чоловік опинився під водою.

«Дони» бояться Стуса

«Дони» бояться Стуса

5 лютого під час прес–конференції на тему «Чому донецька влада боїться Василя Стуса?», ініційованої теперішніми та колишніми студентами Донецького національного університету, депутат Верховної Ради Олена Бондаренко оприлюднила нову ініціативу: присвоїти університету ім’я Володимира Дегтярьова — першого секретаря Донецького обкому партії, який «правив» у регіоні з 1963 по 1976 рік. Під такою ініціативою вже підписалися народні депутати від Партії регіонів Валерій Коновалюк, Сергій Ларін, Микола Азаров, Віктор Янукович, Олександр Стоян та інші. «Це справжня паніка, бо як ще можна назвати дії, коли «державні мужі» на кшталт Януковича, Азарова, Джарти публічно виступають проти покоління своїх дітей та онуків», — обурюється у розмові з «УМ» учасник ініціативи з присвоєння ДНУ імені Стуса, письменник Сергій Пантюк.

Очікування патріарха

Очікування патріарха

Про своє бажання в першу закордонну поїздку вирушити до України патріарх Кирил заявив у неділю, коли був у Смоленську. «Я хотів би відвідати матір міст руських — Київ, нашу давню столицю і центр руського православ’я», — сказав він перед паствою. Допитливі й передбачливі прихожани кинулися вгадувати: коли ж духовний лідер РФ прибуде у притиснуту газовим «непорозумінням» країну? Може, влітку, коли відзначатимуть 300–ліття Полтавської битви? У секретаріаті УПЦ МП «УМ» повідомили, що не знають дати приїзду, та й сама інформація про візит московського патріарха ще не підтвер­джена.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Пропала грамота» міліції

«Пропала грамота» міліції

Під час колегії МВС, що відбулася минулої п’ятниці, з’ясувалося чимало «цікавих» для керівництва відомства речей. Зокрема, такий безпрецедентний випадок в історії вітчизняної міліції, як таємниче зникнення понад дев’ятисот кримінальних справ! І це лише в межах однієї області — Київської. Цю ганебну для МВС інформацію озвучив заступник міністра — начальник Головного слідчого управління МВС Петро Коляда. Звісно, пан Коляда говорив це під час закритої частини колегії, коли пресу попросили залишити залу, втім ЗМІ таки вдалося дізнатися про цей скандал.

Всі статті рубрики