30 мідяків

30 мідяків

Учора зранку кияни мали змогу «на власній шкурі» відчути доброту й поблажливість свого мера: вартість проїзду в метро знизилася з 2 гривень до 1 гривні 70 копійок ще в суботу, але тільки понеділкові години пік засвідчили всю «мудрість» такого рішення, коли величезні черги за жетонами вишикувалися біля віконець, де бідні касирки гарячково відраховували по 30 копійок здачі з кожних двох гривень. Чи вартують цих тридцяти копійок утрачений час і запізнення на роботу мешканців столиці ? Навряд чи про це подумав мер Леонід Черновецький, розкішний «Майбах» якого жетони вочевидь не приймає. Натомість у розпал кризи добрий градоначальник підсунув своїм виборцям другу свиню — підвищив тарифи за комунальні послуги ледь не вдвічі.

Ти свідомий? Тобі Бандера!

Ти свідомий? Тобі Бандера!

Львівська молодь вшановує ювілей Організації українських націоналістів, котрій виповнюється 80 років. Уникаючи мітингів чи урочистих концертів, львівська патріотично налаштована молодь організується у власний спосіб. Як повідомили «УМ» у прес–службі Львівської міської ради, в акції планують узяти участь близько 200 людей, які вибудують графічні фігури «ОУН», «80» та «червоно–чорний прапор».

Врятують ті, хто знищував?

Врятують ті, хто знищував?

Скандал навколо «Артеку» розпочався на початку січня, коли керівництво дитячого центру повідомило про його катастрофічний стан. Із жовтня минулого року понад півтори тисячі співробітників не отримували зарплатню через відсутність фінансування. На думку керівництва «Артеку», уряд просто хоче розорити табір, адже земля поблизу Гурзуфа, на якій розташувалися численні корпуси славетного дитячого центру, коштує близько мільярда доларів, до того ж на Південному узбережжі Криму не залишилося жодного шматка вільної землі.

Галицький «Міша»

Галицький «Міша»

Учора галицькі природолюби теж «протестували» бабака. Звіринка, котру назвали Мішею, з’явилася у львівському дитячому еколого–натуралістичному центрі рік тому. Бабачка юним екологам «підкинуло» подружжя львів’ян, котре придбало звірятка на пересувній зоовиставці. «Поневолений» у звичайному міському помешканні бабак досхочу позбиткувався з меблів, перегриз проводку, а до «гризучого» вандалізму додався й специфічний мускусний запах.

Потепління чекайте з середи

Потепління чекайте з середи

Цього тижня похолодання одразу зміниться вологою відлигою. А сніг замість пухнастого випадатиме мокрий. Тішить те, що згідно з пророцтвом бабака, ця зима скоро закінчиться: вчора по всій території України було хмарно.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не мав бабак клопоту

Не мав бабак клопоту

Харківський бабак Тимко вчора не побачив власну тінь. Це означає, що весна цього року в наших краях буде теплою і ранньою. Хранитель синоптика Віктор Токарський каже, що степові віщуни цю зиму спали досить спокійно, з чого можна зробити висновок, що весна вступить у свої права без перешкод і неприємних природних сюрпризів.

Від античного їжака до американського бабака

Від античного їжака до американського бабака

У США традиція відзначати 2 лютого День бабака сягає 1841 року. Її також віддавна культивують у Канаді та Австралії. Але корені традиції значно глибші. Ще в Римській імперії 2 лютого відзначали День їжака. Древні римляни будували свій метеорологічний прогноз на поведінці розбудженого їжака, який бачив чи не бачив свою тінь і відповідно реагував. У Західній Європі ця традиція протрималася майже два тисячоліття і була завезена до штату Пенсильванія вихідцями з Німеччини, але роль головного метеоролога в Америці перейшла від їжака, бо їх там не було, до бабака. Римський День їжака перейшов у християнські традиції, оскільки 2 лютого за Григоріанським календарем святкують Стрітення Господнє.

«Біс у ребро» комуніста

«Біс у ребро» комуніста

Наприкінці минулого тижня українські ЗМІ «вибухнули» звісткою про сімейні проблеми у родині лідера українських комуністів. Про намір Петра Миколайовича розірвати шлюб заявила його дружина пані Світлана в ексклюзивному інтерв’ю для телеканалу «1+1». При цьому дружина українського комуніста номер один звинуватила свого чоловіка у «нехтуванні сімейними цінностями (півроку не живе вдома) та в порушенні українського законодавства в процесі розірвання шлюбу». А саме — за словами пані Світлани, Симоненко, намагався оформити розлучення в односторонньому порядку, не поставивши її до відома.

Всі статті рубрики