Агент КДБ — британський медіа–магнат

Агент КДБ — британський медіа–магнат

Російський мільярдер та колишній агент КДБ Олександр Лебедєв викупив за символічний один фунт стерлінгів 75,1 відсотка акцій лондонської газети «Івнінг стандард» — однієї з найстаріших щоденних газет Великої Британії, яка тепер опинилася на межі банкрутства. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, за вказану суму в британських кіосках можна придбати два примірники цієї газети. Багато хто поспішив заявити про наступ російських спецслужб на ринок британських медіа. Та, певно, справи виглядають не так трагічно для «батьківщини свободи слова», оскільки Лебедєв є власником російської «Нової газети» — одного з небагатьох продемократичних друкованих видань сучасної Росії.

Радіоактивний труп чекайте в 2045 році

Радіоактивний труп чекайте в 2045 році

Російський штучний супутник «Космос 1818», який має ядерний двигун, розпався на навколоземній орбіті ще в липні минулого року, але росіяни приховали цей випадок. Можливо, світ так і не дізнався б про нього, якби нещодавно експерти НАСА не виявили в космосі уламки супутника. Відтак Москва визнала факт втрати «Космосу 1818», але заявила, що його радіоактивні уламки не загрожують Землі.

Двічі «хрещений»

Двічі «хрещений»

Новий президент США Барак Обама позавчора ... був приведений до присяги ще раз. Текст президентської присяги з 35 слів затверджено Конституцією США, і в ньому не можна змінити жодного слова чи порядок слів. Глава Верховного суду Джон Робертс так хвилювався під час офіційної церемонії, що промовив: «Урочисто присягаю, що буду виконувати обов’язки президента вірно» замість затвердженого Конституцією ... що буду вірно виконувати обов’язки президента». Повторне складання присяги відбулося в Білому домі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Адвокат диявола

Адвокат диявола

Що об’єднує лідерів червоних кхмерів Пол Пота, президентів Югославії — Слободана Мілошевича та Іраку — Саддама Хусейна, нацистського злочинця Клауса Барб’є, окрім того, що вони були найбільшими злочинцями другої половини ХХ століття? Ще й те, що їхнім адвокатом чи правником–радником була одна і та ж особа — француз Жак Верже.

Всі статті рубрики