Сестринський поступ

23.01.2009

Черговий змагальний день на кортах «Мельбурн–парку» потішив українських уболівальників. До позитиву, передусім, потрібно віднести результат сестер Бондаренко, які в одиночному розряді пробилися вже до третього кола.

Старша, Олена, вчора зранку за київським часом зустрілася з Северін Бремон. Сіяна під 31–м номером українка не надто впевнено, але здолала суперницю. Французька тенісистка затято опиралася в першому сеті, здавшись лише на тай–брейку, а другий навіть виграла. На цьому її сили вичерпалися, і в третьому Олена легко дотиснула Бремон. Підсумковий рахунок — 7:6, 1:6, 6:2. Тепер у 1/16 фіналу Бондаренко–старша битиметься з восьмою «ракеткою» турніру — росіянкою Світланою Кузнєцовою. Раніше саме третє коло було для Олени межею підйому на «Аустреліен оупен».

Успішно подолала другий бар’єр і молодша сестра — Катерина. Їй випало зустрітися з іспанкою Лурдес Домінгес Ліно. 22–річна українка виграла — двічі по 7:5. У наступному раунді Катя зіграє проти сіяної 22–ю китаянки Джи Ченг. Хоч би яким був підсумок цього протистояння, вихід до 1/16 фіналу є найкращим досягненням Каті на відкритих чемпіонатах Австралії. У рік дебюту в Мельбурні, в 2008–му, вона припинила боротьбу в першому ж раунді.

Із наших представників у парному розряді боротьбу продовжує лише Ольга Савчук. Разом із росіянкою Вірою Душевіною вони розібралися з американсько–індійським союзом Кінг/Мірза — 4:6, 6:1, 6:1. У другому матчі на переможців очікує нелегке випробування словацько–японською парою Гантухова/Сугіяма — вони сіяні дев’ятими.

Загалом, черговий змагальний день обійшовся без великих сенсацій. Навряд чи такими можна назвати виліт у одиночному розряді росіянки Анни Чакветадзе та хорвата Іво Карловича, сіяних під 15–м та 25–м номерами, відповідно. Головні ж претенденти на успіх продовжують похід.

Легко здобув першу перемогу іспанець Рафаель Надаль. Щоправда, своїх прихильників найкращий тенісист планети здивував не так виграшем у хорвата Роко Каранушича (6:3, 6:3, 6:2), як… зовнішнім виглядом. Раніше Рафа зазвичай виступав на корті у формі а–ля баскетболіст — майка без рукавів та довгі шорти. Нині ж зірковий іспанець красується у футболці та коротких тенісних шортах. Окрім того, ще одним елементом зовнішнього вигляду спортсмена зараз є жовтого кольору пов’язка на голові та напульсники.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Успішно виступає на престижному юнацькому турнірі першої категорії в Ноттінгхіллі (Австралія) 16–річна українка Надія Кіченок. Учора вона пробилася вже до фіналу одиночного розряду. Сіяна під десятим номером українка почергово обіграла боснійку Ему Буржич (6:3, 5:7, 6:3), росіянку Ксенію Кирилову (6:3, 5:7, 6:3), казашку Заріну Діяс (4:6, 6:3, 6:3) та голландку Кірін Леймон (6:2, 7:6). У півфіналі наша співвітчизниця здолала румунку Єлену Богдан (3) — 6:4, 6:2, а у вирішальній зустрічі зійдеться з росіянкою Яною Бучиною (8).