НОВИНИ ПЛЮС

13.12.2008

Газові переговори

Делегація НАК «Нафтогаз України» на чолі з першим заступником голови компанії Ігорем Діденком учора відбула до Москви для проведення чергового раунду переговорів із російським «Газпромом». Зустріч голів двох газових відомств, що відбулася 9 грудня, була безрезультатною. Керівник РАТ «Газпром» Олексій Міллер, коментуючи переговори про погашення боргу та підписання контракту на постачання газу в Україну в 2009 році, сказав, що вони «йдуть непросто».

Справу нардепа–БЮТівця передали в ГПУ

Служба безпеки України направила матеріали щодо протиправних дій депутата від фракції БЮТ Костянтина Бондарєва до Генеральної прокуратури. Як повідомляє прес–служба СБУ, йдеться про вчинок Бондарєва 3 грудня, коли його «втручання в роботу слідчо–оперативної групи перешкоджало проведенню обшуку в кримінальній справі, порушеної стосовно громадянки України, котра здійснила замах на заволодіння бюджетними коштами шляхом незаконного відшкодування значних сум ПДВ».

Закиди «Міжнародної амністії»

Правозахисна організація «Міжнародна амністія» має дані про тортури та грубе поводження з людьми, а також расизм і дискримінацію в Україні. Східноєвропейський експерт цієї організації Гізер Макджіл в інтерв’ю «Радіо «Свобода» повідомив, що зараз готується звернення до Генпрокурора України стосовно деяких питань. За словами Макджіла, «Міжнародна амністія» спостерігає «часті порушення» в Україні, Молдові та Білорусі. Зокрема, «Україна не проявляє поваги до Конвенції з надання політичного притулку: вона не повинна повертати людей до тих країн, де їх можуть піддавати тортурам».