Час «Я» настане 21 березня?

13.12.2008

Завдяки Януковичу Юлія Тимошенко повною мірою зможе відчути себе Наполеоном. Щоправда, її друге пришестя в уряд триває вже значно більше, ніж сто днів, але відучора почався новий відлік. Саме стільки часу — десять декад, три з «копійками» місяці, сто днів — відвів лідер опозиції і Прем’єр–міністр тіньового уряду Віктор Янукович чинній владі на те, щоб «навести порядок». А як не впораються, тоді навіть Французька революція видасться нинішнім можновладцям невинною дитячою забавкою, судячи з обіцянок головного «регіонала».

Відкриваючи чергове засідання тіньового кабміну, Янукович позавчора ввечері зазначив, що нинішня парламентська більшість ігнорує антикризові пропозиції Партії регіонів. «Нас знову намагаються з цього процесу, як кажуть, виключити. Що ми будемо робити? Я пропоную так: якщо влада в черговий раз бере на себе відповідальність і не хоче прислухатися до нас, ми дамо їй термін — не більш ніж сто днів. Якщо вона за цей термін не наведе порядок, через сто днів ми піднімемо всю країну», — заявив двічі колишній Прем’єр–міністр.

Підрахувавши дні календаря, «УМ» зробила висновок, що народні бунти під проводом ПР стартують 21 березня. Насамперед жижки мають тремтіти в Кабміну, адже це саме його «безвідповідальна, божевільна і популістська політика» призвела до того, що українська економіка зіштовхнулася з кризою, вважає Янукович. «Почувши вчорашній виступ Прем’єр–міністра України, я зрозумів тільки одне: вона знову намагається перекласти відповідальність на будь–кого і при цьому залишитися в білому, — оцінив звернення Юлії Тимошенко до народу лідер «Регіонів». — А де той прорив, який Тимошенко обіцяла здійснити, виступаючи у Верховній Раді в день свого обрання Прем’єром? Ми звикли до того, що уряд в нас не працює ефективно — це дуже погана звичка. Але що буде далі з країною?.. На жаль, те, що проглядається на найближче майбутнє — це погане майбутнє, якщо не гірше — жахливе».

І все, здавалося б, правильно. Та не дає спокою запитання: чи говорив би так Янукович, якби у вівторок БЮТ, як і планувалося, створив коаліцію з ПР, а не з Литвином і «НУНСівцями»?

АНЕКДОТ У ТЕМУ

— Чув, Янукович дав новій коаліції сто днів?

— А що потім?

— А потім Партія регіонів знову почне переговори з БЮТ.