НОВИНИ ПЛЮС

05.12.2008

Рудьковського судитимуть знову

Апеляційний суд Києва повернув до Печерського райсуду для розгляду по суті в іншому складі суду кримінальну справу щодо звинувачення Миколи Рудьковського в розтраті державних коштів в особливо великому розмірі. Як повідомляє прес–служба прокуратури Києва, відповідну ухвалу суд виніс у вівторок, задовольнивши апеляцію столичної прокуратури.

Партактив

Фундаментом нового політичного проекту Арсенія Яценюка стане партія «Демократичний фронт». Про це газеті «Коммєрсант–Україна» розповів член політради Народно–демократичної партії Валерій Пустовойтенко. «Я знаю, що він розкручуватиме цю політичну партію і неодмінно очолить її», — сказав Пустовойтенко. НДПіст пропонував Яценюкові співпрацю, але той відмовився. Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Міністерства юстиції, «Демфронт» був зареєстрований 26 червня 2006 року. Зараз цю партію очолює такий собі Віктор Вашкевич.

* * *

Свій проект створює і народний депутат–«нашоукраїнець» Анатолій Гриценко. Проте це не партія, а громадська організація. Голова парламентського Комітету з питань національної безпеки та оборони розповів в інтерв’ю газеті «24», що організація буде утворена протягом двох тижнів. За даними «УМ», вона матиме назву «Громадянська позиція», її з’їзд відбудеться за тиждень.

Візит президента Таджикистану

Президенти України та Таджикистану Віктор Ющенко та Емомалі Рахмон домовилися про взаємне відкриття посольств. Відповідне рішення було прийняте під час триденного державного візиту Рахмона до України, який завершується сьогодні. Президент України переконаний, що Україна знайде великі можливості для реалізації своїх політичних, економічних, торговельних інтересів у співпраці з Таджикистаном. Зокрема, йдеться про здійснення спільних проектів із розбудови кількох десятків малих і середніх ГЕС у Таджикистані. Як перспективний напрям співпраці Президент України також назвав поставки української сільськогосподарської продукції до Таджикистану.

Під час візиту було підписано низку документів, зокрема угоди між урядами про співробітництво у галузях туризму, культури, мистецтва; міжурядову угоду про співробітництво у галузі фізичного виховання та спорту.