Бзз, ну і матроси

Бзз, ну і матроси

22 листопада у кіпрському Лімасолі 11–річна Вікторія Петрик із села Нерубайське Одеської області взяла друге місце на дитячому Євробаченні — 2008 драйвовою піснею «Матроси». На 19 балів її випередили троє наймолодших учасників конкурсу грузинське «Бзікебі» («Оси») з дуже дитячою пісенькою про бджілок «Бзз». Третє місце виборола Егле Юргаїтіте з Литви (103 бали).

Обов’язок — відкривати світ

Обов’язок — відкривати світ

Девізом цьогорічного творчого змагання став поетичний заклик Максима Рильського «Світ по–новому відкривати, поете, — твій обов’язок». Кожен із 350 учасників конкурсу цю рекомендацію розтлумачив по–своєму. Найпереконливішими виявилися дванадцять переможців конкурсу — журі очолював поет Борис Олійник, — які за свій поетичний світ отримали дипломи вернісажу «Троянди й виноград». Кілька днів тому їх привітали з цією подією на урочистостях у Національній філармонії.

«У фільмі — все, чим сильні Стругацькі»

«У фільмі — все, чим сильні Стругацькі»

За кілька тижнів у прокат виходить фільм «Населений острів». Ця стрічка — з категорії таких, що гарантують собі посилену увагу кіногромадськості ще на етапі знімального періоду. Над його створенням у поті чола працювали найкращі сили пострадянського кінематографа — Федір Бондарчук, Олександр Роднянський, Максим Осадчий та інші. Бюджет стрічки — 36 із половиною мільйонів доларів — вказує на безпрецедентну масштабність проекту. І така зірковість та постановочний розмах цілком виправдані. Адже першоосновою «Населеного острова» став однойменний «антитоталітарний» роман Аркадія та Бориса Стругацьких. Сценарій до фільму написали українські фантасти Марина і Сергій Дяченки.

Всі статті рубрики