«Порепетували»

25.11.2008
«Порепетували»

Ірина Шуцька (праворуч) вразила ворота збірної Німеччини дев’ять разів. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

У нинішньому році традиційний київський турнір пам’яті Ігоря Турчина — для найуспішнішої нашої команди з ігрових видів спорту — не відбувся. Замість нього наша жіноча гандбольна збірна вирушила до сусідок–румунок на «Кубок Карпат». Склад учасників турніру в місті Клуж–Напока виявився доволі пристойний — якраз аби провести репетицію перед чемпіонатом Європи, що за тиждень стартує в Македонії.

Українська команда перебралася до Румунії на автобусі з Ужгорода, де минулого тижня проводила тренувальний збір. У Клужі головний тренер команди Леонід Євтушенко перевірив гравців із українського чемпіонату — «легіонери» приєднаються до збірної лише завтра. І, думається, наставник був приємно здивований.

Насамперед — силою волі й характером дівчат. У двобої з німкенями вони програвали 6:12, але спромоглися вирвати перемогу на останніх хвилинах. Дев’ятьма голами відзначилася Ірина Шеєнко (Шуцька), вісьмома — Анастасія Подпалова із запорізького «Мотора».

Такий самий «камбек» українки створили й наступного дня в протистоян­ні з румунками. Програючи 12:19, вони змінили рахунок на сприятливий для себе — 25:24. Та потім чи то далася взнаки втома, чи судді вирішили трошки допомогти господаркам, але збірна Румунії змогла забезпечити собі перемогу в турнірі — 32:28.

Із таким налаштуванням на боротьбу збірна України цілком може розраховувати на гідний виступ на континентальній першості. Надто ж якщо такі ж бійцівські якості проявлять і дівчата, котрі приїдуть до національної команди із закордонних клубів.

 

ТАБЛО

«Кубок Карпат» (Клуж–Напока, Румунія, 21–23 листопада)

1–й тур. Україна — Німеччина — 31:30 (12:15), Румунія — Хорватія–В — 26:23.

2–й тур. Румунія — Україна — 32:28 (16:12), Німеччина — Хорватія–В — 27:21.

3–й тур. Україна — Хорватія–В — 32:22, Румунія — Німеччина — 32:30.

Підсумкове становище: Румунія — 6 очок, Україна — 4, Німеччина — 2, Хорватія–В — 0.