Дві новини: добра і погана

Дві новини: добра і погана

Учора Національний банк України вкотре знизив курс національної валюти — до 6,17 за один долар. Це стало його ще одним кроком на шляху до виконання Меморандуму співпраці із МВФ: однією з умов надання кредиту «стенд–бай» (16,5 мільярда доларів. — Авт.) ця організація вимагала послабити втручання держави у фінансовий ринок. НБУ видав постанову, яка прив’язує офіційний валютний курс до міжбанківського. Новий порядок вступає в силу з п’ятниці, 28 листопада. Іншими словами, курс, за яким комерційні банки на торгах купують валюту напередодні, наступного дня стане офіційним. Нагадаємо, запровадити такий порядок уже давно вимагав Президент України Віктор Ющенко. Зрештою, рішення про «прив’язку» було ухвалено під час консультації Президента з головою НБУ Володимиром Стельмахом минулого тижня.

Смерть поза статистикою

Смерть поза статистикою

У неділю, 23 листопада, о 9.09 у селі Трубне міста Вахрушеве (входить до міської територіальної громади Красного Луча. — Авт.) сталася надзвичайна пригода: у законсервованому стволі закритої шахти «Західна» шахтоуправління «Алмазна» під час несанкціонованого видобутку вугілля і, скоріш за все, металобрухту, пролунав вибух. Наслідком стало загорання рештків дерев’яного кріплення виробки і вугілля. За попередніми даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, у стволі могли перебувати п’ятеро місцевих жителів.

Вестерн по–львівськи

Вестерн по–львівськи

21 листопада у Львові на автостоянці поблизу супермаркету «Арсен», що на проспекті Чорновола, впритул розстріляли підприємця Володимира Проціва, власника фірми «Да­рій» і мережі обмінних пунктів. До речі, один із «канторів» розташований у приміщенні супермаркету, з якого саме і виходив у фатальну для себе хвилину підприємець. Як повідомили «УМ» джерела у правоохоронних органах, убивць було кілька й стріляли з пістолета на ураження — в голову, коли Проців вийшов зі службового виходу і підійшов до «БМВ–сімки» останньої моделі, що стояла під супермаркетом. Унаслідок важких вогнепальних уражень бідолаха помер у лікарні швидкої допомоги за кілька годин після зухвалого нападу.

Нацрада ближча за Москву

Нацрада ближча за Москву

Луганські «комсомольці» в дуже своєрідний спосіб трактують поняття «геноцид». Наприклад, політику винищення українців і української культури своїми попередниками–більшовиками вони люто заперечують. Натомість украй мляві спроби нинішньої київської влади захистити рештки українського інформаційного простору вони з такою ж люттю називають «справжнім гуманітарним геноцидом», як робить це, наприклад, голова обласної ради Валерій Голенко.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Як сніг на голову!

Як сніг на голову!

Ніч проти неділі видалася для України вельми неприємною. Негода вирувала майже на всій її території. Як пояснили «УМ» у Гідрометцентрі, негоду принесли одразу кілька активних погодних фронтів. Найбільше цю активність відчули в центрі України. У Полтавській області без струму лишилися одразу 48 населених пунктів. У Кіровоградській енергозабезпечення втратили 44 села і містечка. На Київщині постраждав 41 населений пункт. Нарешті, на Миколаївщині в неділю без світла лишились 37 поселень. Окрім того, негода «забрала» електрику з осель у Дніпропетровській, Черкаській, Чернігівській, До­нецькій, Херсонській, Харківській, Волинській, Івано–Франківській, Вінницькій та Чернівецькій областях.

І знову містер Флетчер

І знову містер Флетчер

Листопад, вочевидь, нещасливий місяць для громадянина США, 45–річного Роберта Флетчера, який усіляко видає себе за успішного мільйонера. Рік тому на початку листопада цього «професора фінансів» українські прикордонники затримали у поїзді на кордоні з Росією, звинувативши в підробці українського паспорта. А позавчора наручники на руки американця наділи бійці столичного «Беркута» та співробітники СБУ. Адже, як повідомили «УМ» у департаменті зв’язків із громадськістю МВС, ще в суботу слідчий відділ Голосіївського рай­управління міліції Києва порушив кримінальну справу відносно пана Флет­чера за ознаками злочину, передбаченого ст. 190 ч. 4 КК (шахрайство в особливо великих розмірах). До речі, на батьківщині, у США, з ним уже тривалий час хочуть поспілкуватися тамтешні спецслужби. І знову ж таки, з приводу шахрайства.

Всі статті рубрики