НОВИНИ ПЛЮС

22.11.2008

Юля зустрілася з королем

Прем’єр–міністр Юлія Тимо­шенко повернулася з дводенного офіційного візиту до Швеції. Як повідомляє УНІАН, позавчора Тимошенко провела зустріч у форматі вечері з керівниками провідних шведських компаній та банків за участю міністра закордонних справ Карла Більдта, а вчора мала аудієнцію в короля Карла XVI Густава. Також очільниця українського уряду провела зустрічі з головою парламенту (риксдагу) Пером Вестербергом та прем’єр–міністром Фредеріком Райнфельдтом у вузькому колі, після чого була підписана низка двосторонніх документів — зокрема, міжурядовий меморандум про співпрацю в галузі енергетики та енергозбереження, меморандум про співпрацю між відомствами з охорони довкілля двох країн.

КС вивчає дії уряду щодо вигнання «Венко»

Конституційний Суд відкрив конституційне провадження у справі за поданням Президента щодо відповідності Основному закону розпорядження уряду «Про припинення угоди між Кабінетом Міністрів України та компанією «Венко Інтернешнл Лімітед» про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуть у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря» від 21 травня 2008 року.

Як повідомляє прес–служба КС, упродовж 17—19 листопада українські інтернет–видання з посиланням на першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука поширили інформацію, яка не відповідає дійсності, — про те, ніби Конституційний Суд не прийняв справу за поданням Президента до розгляду. Насправді колегія суддів КС відкрила конституційне провадження у цій справі, й ухвалою від 28 жовтня КС вирішив розглянути її на своєму пленарному засіданні у формі письмового слухання.