Тоді ми йдемо до вас...

11.11.2008
Тоді ми йдемо до вас...

Отримавши направлення від медиків мобільного центру, черкащани зможуть полікуватися в державному СНІД–центрі. (Фото Любові ТИЩУК.)

Черкаська благодійна організація людей, які живуть із вірусом імунодефіциту людини, «Від серця до серця» одержала для своєї роботи сучасну мобільну клініку вартістю 245 тисяч гривень. Поповнити матеріально–технічну базу вдалося завдяки гранту, який організація виграла в Міжнародному благодійному фонді «Міжнародний альянс з ВІЛ–СНІД в Україні».

У клініці, обладнаній на базі автобуса «Богдан», є відкидний стіл та три такі ж стільці, вбудовані шафи та полиці для медичних препаратів. Тут є обігрівач салону, умивальник, маніпуляційний столик, встановлено гінекологічне крісло та додаткове освітлення, стоїть холодильник, є індивідуальні одноразові оглядові засоби та матеріали.

Пересувна клініка курсуватиме населеними пунктами Черкащини і надаватиме медично–консультативну допомогу групам населення, найбільш уразливим до інфікування вірусом імунодефіциту. Зокрема, споживачам ін’єкційних наркотиків та жінкам, які надають сексуальні послуги.

«Найближчим часом ми плануємо розпочати робочі поїздки по п’яти районах Черкащини: Драбівському, Смілянському, Золотоніському, Канівському та Черкаському. Нас там уже чекають. Будемо проводити експрес–тести на ВІЛ, сифіліс, гонорею, хламідіоз, братимемо аналізи крові, роздаватимемо засоби профілактики, шприци та інформаційну літературу населенню щодо профілактики ВІЛ–інфекції та захворювань, які передаються статевим шляхом. Також надаватимемо цільове направлення на лікування та психологічну допомогу», — розповідає «Україні молодій» Наталя Несват, голова Черкаської благодійної організації людей, які живуть з вірусом імунодефіциту людини «Від серця до серця».

Пані Наталя наголошує, що це — пілотний проект. Як піде його реалізація — залежатиме, зокрема, і від взаємодії з владою на місцях. Мобільна клініка для благодійної організації — велика підмога. Адже активісти, які не один рік допомагають такій широкій категорії черкащан, розташувалися в будинку по вулиці Рєпіна, 12, де в приміщенні — голі стіни. Тут потребують шпалер, цементу, лінолеуму, душової кабіни тощо. Тож організація просить у добрих серцем людей допомоги й сподівається на підтримку.