Чим далі в ліс, тим дорожча сотка

Чим далі в ліс, тим дорожча сотка

Два роки тому київська пенсіонерка Галина Іванівна, у якої раптом з’явилися «зайві» гроші, вирішила, що найкраще буде інвестувати їх у землю. Жінка отримала дві пропозиції: двадцять соток землі і великий цегляний будинок у селі за 50 кілометрів від столиці чи шість соток землі у дачному кооперативі під Києвом. Галина Іванівна зупинилася на другому варіанті. «Я думала, що за кілька років у мене цю землю із руками відірвуть за будь–які гроші. Тим паче що до дач можна доїхати «маршруткою» — годину, — бідкається пенсіонерка, — а як надумалася продавати, то не можу знайти покупця: люди хочуть мати земельку біля лісу чи річки, у гарному місці подалі від столиці. Ой, треба було в селі ту хату брати».

На Схід!

На Схід!

У Донецьку триває IX економічний форум «Україна–Польща». Ідея проведення такого щорічного заходу виникла на бізнес–форумі в Києві у 1997 році, а з 2000–го зібрання політиків, підприємців і фінансистів проводять по черзі в Україні та Польщі в різних містах. Головне його завдання — дати можливість представникам бізнесу обох країн брати участь у формуванні економічної політики та керуванні процесом розвитку українсько–польського співробітництва.

Вашим грошам тут буде добре

Вашим грошам тут буде добре

Міліцейські патрулі на кожному центральному перехресті, довжелезна черга перед входом до будівлі «Експо–Донбасу», величезна кількість реклами з емблемою форуму та сек’юріті біля запасних виходів — усе це свідчило, що місто чекає важливих гостей. Учора Донецьк, крім президентів Віктора Ющенка та Леха Качинського, зустрічав також понад 300 інвесторів із 20 дер­жав світу. Незважаючи на фінансову кризу й економічну стагнацію, індустріальна область організувала інвестиційний саміт, на якому господарі запропонували залучити в економіку регіону 44 млрд. грн.

Битва риб у каламутній воді

Битва риб у каламутній воді

Останнім часом тільки дуже лінивий не радить банкам, як вони мають виходити з кризи: надто вже незрозуміла й заплутана тема. Тому хоч би що ти не прокоментував із розумним виглядом, воно може мати сенс. Нині тема №1 для обговорення — скасує Нацбанк свою постанову й дозволить достроково розривати депозити до кінця року чи, такий–сякий, не дозволить. Хоча, якщо подумати, питання має звучати дещо по–іншому: стабілізується банкова система до новорічних свят чи її лихоманитиме й надалі?

Всі статті рубрики