Здрастуй, Ліля, Новий рік!

28.10.2008
Здрастуй, Ліля, Новий рік!

Господарка свята Лілія Подкопаєва запально танцювала. (Фото автора.)

Уже восьмий рік поспіль поціновувачі спорту та краси отримують восени нагоду спостерігати яскраве шоу під назвою «Золота Лілія». Минулої суботи вщерть заповнений київський Палац спорту знову став свідком виступів танцюристів, акробатів, гімнастів, стрибунів на батуті та майстрів екстремальних видів спорту. Відвідувачі побачили як нові обличчя, так і давніх знайомих. Наприклад, багаторазова чемпіонка світу з карате, британка Хлое Брюс, та грузинські танцювальні балети «Ватан» і «Лашкарі» приїздять до Києва вже не вперше. Особливістю цьогорічного фестивалю стали виступи артистів цирку.

Головна героїня вечора, олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва, також з’явилася на сцені. Разом зі своїм партнером по телепроекту «Танці з зірками» Сергієм Костецьким вони виконали запальний танок, нагадавши присутнім, що недаремно стали призерами танцювального «Євробачення».

Як завжди, на сцені було багато талановитих дітей. Своїми виступами вони заохочують молоде покоління до здорового способу життя, занять спортом, відвідування спортивних секцій. Ці гасла залишаються основними для фестивалю, хоча в останні роки «Золота Лілія» стає все більш схожою на шоу–бізнесовий проект.

Серед поважних гостей були помічені політики. Зокрема, Нестор Шуфрич жваво аплодував виступам акробатів (хоча за півгодини до завершення залишив своє місце), а Ірена Кільчицька намагалася привернути до спорту півторарічну доньку.

Цьогорічний фестиваль виявився більш швидкоплинним у порівнянні з попередніми (всього півтори години) і відбувався разом зі зйомками новорічної телевізійної програми. Тому як додаток до спортивно–циркової частини шоу глядачі отримали в подарунок виступи Вєрки Сердючки й Андрія Кравчука, а також почули від ведучих... новорічні привітання.

Олександр ПРИХОДЬКО