Змовились: вижити!

Змовились: вижити!

У неділю та в понеділок у Парижі відбувся саміт лідерів 15 країн зони євро, на який також було запрошено прем’єр-міністра Великої Британії Гордона Брауна, попри те, що Британія до цієї зони не належить. Головна тема обговорень — шляхи виходу зі світової фінансової кризи. «Країни-члени єврозони зобов’язуються гарантувати на обмежений час міжбанківські позики з метою забезпечення банкам фінансової безперебійності», — повідомив про головну з досягнутих домовленостей президент Франції Ніколя Саркозі. Він пояснив, що тимчасові гарантії, які діятимуть до кінця 2009 року, мусять заохотити фінансові інституції почати знову позичати навзаєм гроші.

Здригнулися гори

Здригнулися гори

Трагічними є підсумки землетрусу, який у суботу пройшовся кавказькими республіками, що належать Росії, — 12 загиблих, серед них — 11-річний хлопчик. Більш як 110 чеченців звернулися по медичну допомогу. Такі дані позавчора подала інформагенція РІА «Новості». Досить сильні поштовхи відчувалися в Кабардино-Балкарії, Інгушетії, Карачаєво-Черкесії, Північній Осетії, та, на щастя, там обійшлося без жертв. А от у Чечні землетрус був сильний — сейсмологічна апаратура зафіксувала 6 балів за шкалою Ріхтера.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чоловік, який жив на швидкості

Чоловік, який жив на швидкості

У ніч із п’ятниці на суботу загинув лідер австрійських правих Йорг Хайдер. Йому було 58 років. Глава партії «Союз за майбутнє Австрії» та губернатор провінції Карінтія втратив контроль над керуванням автівкою на дорозі південніше столиці цієї провінції — міста Клагенфурт приблизно о 1.30 ночі, коли повертався з нічного клубу. Він поспішав у своє рідне містечко на свято — наступного дня його мати відзначала 90-річчя.

Перевага глобального

Перевага глобального

Королівська шведська академія наук присудила цьогорічну премію в галузі економічних наук на честь пам’яті Альфреда Нобеля американському економістові, професору Прінстонського університету Полу Кругману — «за його аналіз моделей торгівлі та концентрації економічної діяльності». Премія була заснована вже після смерті Нобеля з огляду на важливість економіки в сучасному світі, попри це вона називається «економічним Нобелем». 55-річний Кругман також отримає грошовий додаток до преміальної медалі — 10 млн. шведських крон (1,4 млн. доларів США).

Всі статті рубрики