НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ті самі, плюс Богатирьова й Огризко

Ті самі, плюс Богатирьова й Огризко

Як стало відомо «УМ» із поінформованих джерел, Віктор Ющенко, котрий уже не має сумнівів у доцільності призначення дострокових виборів до Верховної Ради, на цих самих виборах має намір очолити «іменний» блок — Блок Віктора Ющенка. Нагадаємо, що В.Ю. одного разу вже балотувався до ВР — у 2002 році, на чолі Блоку Віктора Ющенка «Наша Україна». Тоді ця політична сила виграла вибори. Тепер, коли в Ющенка є потреба мобілізувати якомога більшу частину «помаранчевого» електорату, ухвалено рішення залучати виборців насамперед іменем самого Ющенка, будуючи кампанію на євроатлантичному виборі, протистоянні з Тимошенко, Кремлем тощо.

«Є воші? Геть!»

«Є воші? Геть!»

Президент Віктор Ющенко дав політикам час до вечора вівторка, аби вони створили коаліцію. Це означає, що сьогодні, в середу, Верховну Раду може бути розпущено. Деякі джерела «УМ» учора теж пророкували такий сценарій. Додамо, що якраз сьогодні Віктор Ющенко перебуватиме з візитом в Італії. Можливо, він завізує розпуск перед відльотом у Вічне місто або ж уже в місті Престолу святого Петра.
Учора, коли готувався цей номер «УМ», консультації із керівництвом Верховної Ради та лідерами фракцій, які обов’язково мають передувати розпуску, ще не почалися. Зате вранці Віктор Ющенко провів зустріч із фракцією «Нашої України — Народної самооборони», з якої випливало, що він налаштований саме на розпуск ВР.

Початок «великих перегонів»

Початок «великих перегонів»

Хоч народні депутати вчора й зібралися у сесійній залі, думками були далеко поза нею. Усі помисли парламентаріїв займають позачергові вибори — хтось думає про те, як хотілося б їх уникнути, хтось — про стратегію виборчої кампанії, а хтось — про те, якими методами його політична сила «дотягуватиме» свій результат до необхідної тривідсоткової планки. У неминучості дострокової виборчої кампанії вже ніхто не сумнівається, у можливість створення нової або відновлення старої коаліції в нинішньому складі ВР ніхто не вірить. Тому коли після перерви о 12.30 ранкове засідання таки розпочалося, з трибуни лунали вже фактично передвиборчі виступи. Після яких народні обранці знову розійшлися на тривалу перерву — оскільки порядок денний їхні лідери не узгодили, то й робити їм у залі було нічого.

Всі статті рубрики