Кращі в полюванні на кварків

Кращі в полюванні на кварків

Королівська Шведська академія наук вирішила цьогорічною Нобелівською премією з фізики відзначити трьох японських учених: 87–річного Йоітіро Намбу, співробітника Інституту ім. Енріко Фермі в Чикаго (він прийняв американське громадянство), 64–річного Макото Кобаясі, співробітника Дослідницької організації прискорювачів високих енергій у японському місті Цукуба, та 68–річного Тосіхіде Маскаву з Інституту теоретичної фізики при університеті міста Кіото. Натуралізований американець отримує грошовий додаток у п’ять мільйонів шведських крон, а японці — по 2,5 млн. шведських крон кожен.

Гепатит «косить»

Гепатит «косить»

Дванадцятеро дітей від п’яти до 15 років днями потрапили в інфекційне відділення Міжгірської центральної райлікарні з підозрою на захворювання вірусним гепатитом «А». Серед них — одинадцятеро учнів Голятинської загальноосвітньої школи та один вихованець місцевого дитячого дошкільного закладу. Усі вони — мешканці невеликого села Голятин, що на Міжгірщині у Закарпатті, повідомляють у Центрі пропаганди головного управління МНС у Закарпатській області. «У нас сьогодні перебуває одинадцять дітей із діагнозом «вірусний гепатит «А», — розповіла «УМ» завідуюча інфекційним відділом Міжгірської центральної райлікарні Василина Клевець. — Вони повністю забезпечені медикаментами. Стан здоров’я дітей — легкого та середнього ступеня важкості».

А на зупинці... «особіст» з автоматом

А на зупинці... «особіст» з автоматом

Справжній «екшн» розігрався близько третьої ночі на одній із зупинок громадського транспорту в Дарницькому районі Києва. Як повідомили «УМ» у Центрі громадських зв’язків столичної міліції, саме в цей час до Дарницького райуправління міліції надійшло повідомлення про автоматні черги, які порушили нічну тишу. На місце інциденту одразу виїхав міліцейський автопатруль, і вже за кілька хвилин старший наряду повідомив, що стрілка вдалося затримати.

«Дістала» вода

«Дістала» вода

Унаслідок великих опадів протягом останніх днів піднявся рівень води в річках Прикарпаття на 1–1,5 метри. Підтоплено більше десяти сіл, проте місцеві мешканці відмовляються від евакуації — рятувальникам доводиться працювати «за ситуацією». Наразі гідрологи фіксують зниження рівня води у верхів’ях річок. Утім хвилюватися наразі доводиться мешканцям рівнинних районів області — хвиля «великої води» досягла міста Тисмениця. Тут очікується подальше підняття рівня води.

«Замкнуло» в голові

«Замкнуло» в голові

Правоохоронці Донеччини затримали мешканця Макіївки, якого підозрюють у вбивстві учениці третього класу однієї зі шкіл міста. Повідомлення про смерть дитини надійшло до Радянського райвідділу міліції після шостої вечора. А вже наступного дня співробітникам карного розшуку вдалося вирахувати й затримати підозрюваного, який тепер дає свідчення і нарікає на сильне сп’яніння.

Так навчав «фюрер»

Так навчав «фюрер»

Чотирнадцятьох молодих людей і їхнього керівника, колишнього правоохоронця, звільненого за непрофесійність, затримали працівники управління Служби безпеки України в Кіровоградській області. Членів групи звинувачують у расистській діяльності. Зокрема, в підготовці терористичних актів. Вибухівку нібито збиралися використати для руйнування кіровоградської хоральної синагоги. Крім антисемітської діяльності, молодих людей звинувачують у негативному ставленні до вихідців із Азії, Африки та Кавказу.

На роботу — у власний двір

На роботу — у власний двір

До такого експерименту вдалися Луцький міський центр зайнятості та комунальники. Вони вирішили залучити безробітних, у яких закінчився термін виплат, до громадських робіт. Об’єкти вибрали такі, що постійно потребують робочих рук — міські парки та двори багатоповерхівок. Із двома житлово–комунальними підприємствами міста та дирекцією парку вже погоджено кількість першої партії залучених до громадських робіт осіб.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики