Невидимі вибори

Невидимі вибори

Менш ніж за два тижні у Білорусі відбудуться парламентські вибори. Від того, чи проведе їх влада відкрито і демократично, залежить подальше покращення відносин Білорусі з Євросоюзом, яке почалося після звільнення режимом Лукашенка всіх політичних в’язнів. Поки що спостерігачі від ОБСЄ називають виборчий процес у Білорусі спокійним. Попри це, опозиція заявляє про порушення своїх прав і вказує на те, що влада готує фальсифікації. У лавах білоруських демократів навіть визрів конфлікт: частина з них закликає бойкотувати маріонеткові вибори, інші ж планують довести розпочату справу до кінця.

Білл знову всіх побив

Білл знову всіх побив

Білл Гейтс повернув собі титул найбільшого товстосума Америки. У новому рейтингу 400 найбагатших людей США, який опублікував журнал «Форбс», власник компанії Microsoft знову — вже вп’ятнадцяте — посідає першу сходинку. За оцінками видання, його капітал наразі становить 57 мільярдів доларів. Медіамагнат Уоррен Баффетт, який навесні з активами на суму 62 мільярди був потіснив Гейтса з першого місця в рейтингу найбагатших людей світу, тепер збіднів до 50 мільярдів, опинившись на другій позиції. «Бронзовий медаліст» Лоренс Еллісон солідно відстав, маючи «всього лише» 27 мільярдів.

Земля Обітована для доньки Єви

Земля Обітована для доньки Єви

Уперше з 1974 року і вдруге в історії країни після легендарної Голди Меїр уряд Ізраїлю може очолити жінка. Учора правляча партія «Кадіма» обрала своїм новим головою міністра зовнішніх справ Ізраїлю Ципі Лівні. Відтак, щойно чинний прем’єр–міністр Ехуд Ольмерт, як і обіцяв, подасть у відставку, Лівні обійме цю посаду. Тобто повинна обійняти. Бо, згідно з ізраїльським законодавством, після відставки прем’єра президент, яким нині є Шимон Перес, має право доручити формування кабміну будь–якому депутатові кнесету.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики