Складнощі перекладу

Складнощі перекладу

Разом із Ніколя Саркозі, президентом Франції — країни, що нині головує в ЄС, — до Москви прибули голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу та координатор зовнішньої політики ЄС Хав’єр Солана. Перед візитом Баррозу заявив: «Наше основне послання до Росії є чітким: Росія може і повинна захищати свої інтереси шляхом діалогу. Ми зацікавлені у конструктивному діалозі з Росією... І тут потрібні холодні голови, а не «холодна війна». «Холодні голови» Європи хочуть від Москви почути термін виведення російських військ із території Грузії, поговорити про відрядження місії спостерігачів ЄС у зони конфлікту, а також розпитати про перспективи міжнародних переговорів про майбутнє Південної Осетії та Абхазії. Із Москви висока делегація вирушить до Тбілісі.

Штайнмайєр проти «залізної Ангели»

Штайнмайєр проти «залізної Ангели»

На засіданні керівних органів Соціал–демократичної партії Німеччини, яке відбулося минулого вік–енду в курортному містечку на озері Швіловзеє, було оголошено кандидатуру в канцлери від СДПН. Якщо на парламентських виборах цієї осені соціал–демократи здобудуть більшість і отримають право формувати уряд, канцлером стане Франк–Вальтер Штайнмайєр, нинішній міністр закордонних справ Німеччини. Його кандидатуру «для галочки» ще мусить схвалити надзвичайний з’їзд партії.

На вирок чекайте два роки?

На вирок чекайте два роки?

Учора в Міжнародному суді ООН почалися екстрені слухання справи за позовом Грузії проти Росії. Тбілісі звинувачує Москву у порушенні Міжнародної конвенції від 1966 року про усунення всіх форм расової дискримінації. «8 серпня 2008 року Російська Федерація почала повномасштабне військове вторгнення до Грузії для підтримки етнічних сепаратистів у Південній Осетії та Абхазії… Військова агресія призвела до загибелі сотень мирних жителів», цитує РІА «Новості–Грузія» позов країни. На слуханнях Грузію представляють не тільки її посол у Нідерландах Майя Панджикідзе, а й відомий американський юрист–міжнародник Пол Рейчлер, пише сайт Newsru.com

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики