Бакс повертається...

Бакс повертається...

Перші осінні дні підтвердили прогноз «УМ» кількамісячної давності: різке падіння вартості американського долара щодо гривні — явище дуже тимчасове. Факторів, аби ситуація докорінно змінилася і «вічнозелений» повстав із попелу — більше ніж досить. І справді, вчора в київських обмінках за один долар давали вже 4,75—4,80 долара — рекорд за кілька останніх місяців. Готівковий курс практично віддзеркалює ситуацію на міжбанківській біржі — там долар коштує 4,73 гривні.

Серце патріота

Серце патріота

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Редакція газети «Україна молода» приносить свої співчуття рідним та знайомим голови видавничого й поліграфічного центру «Такі справи» Сергія Данилова з приводу його передчасної смерті.

Шотландська бронза українців

Шотландська бронза українців

Пропустивши попереду себе поляків та росіян, на «Танцювальному Євробаченні» в Шотландії наші Лілія Подкопаєва та Сергій Костецький вийшли на третє місце. Срібним призерам українці поступилися мінімальною кількістю балів: переможці, поляки Марчін Мрочек та Едіта Хербус, отримали 154 бали, росіяни Тетяна Навка і Олександр Литвиненко — 121, Подкопаєва й Костецький — 119. На сцену Шотландського центру виставок та конференцій (SECC) виходило 14 танцювальних пар із різних країн. Найвищі оцінки, три «12–ки», наші танцюристи отримали від Росії, Португалії та Азербайджану.

«Авторитетні» вмовляння

«Авторитетні» вмовляння

У місті, як відомо, з боржниками за комунальні послуги ніколи не панькалися. Приміром, свого часу «винахідливі» керівники «Донецькміськтепломережі» намагалися вплинути на боржників навіть розвішеними по місту велетенськими портретами Йосифа Сталіна та Адольфа Гітлера з відповідними закликами і попередженнями. А нині, схоже, тут може з’явитися не менш відомий плакат часів громадянської війни: «Ти записався добровольцем?» Адже триває набір добровольців, які мають допомогти комунальникам... вибити з городян борги за газ, воду та тепло.

Заправлятися будемо на свіжу голову!

Заправлятися будемо на свіжу голову!

Автовласники перебувають у стані нечуваної досі ейфорії: на заправках не просто зменшується вартість пального, а цей приємний для гаманця процес набуває ознак системності та безперервності. Якщо не встиг заправитися звечора, то вранці можеш виграти кілька копійок. Ті, хто місяць тому, зітхнувши, наливали в бак А–95 за ціною 6,70, нині знають, де можна придбати його за 6,20.

Засмагали Едик із Васею...

Засмагали Едик із Васею...

Резонансне затримання російських злочинців сталося цієї неділі на одному з пляжів курортної Феодосії. Вдалу спецоперацію провели співробітники ГУБОЗ МВС спільно зі своїми кримськими колегами. Як повідомила «УМ» керівник прес–служби ГУБОЗ Олена Мельник, бійці спецпідрозділу «Сокіл» затримали так званого «злодія в законі» на прізвисько «Вася Бандит» та лідера організованого злочинного угруповання «Подольскіє» на прізвисько «Едик». Приводом для затримання стало те, що обидва перебували у міждержавному розшуку за здирництво та інші тяжкі злочини, скоєні переважно у Підмосков’ї, у Подольському районі.

Вакцинне питання

Вакцинне питання

Такого висновку дійшла парламентська Тимчасова слідча комісія з розслідування загибелі школяра Антона Тищенка із Краматорська Донецької області. Про це заявив журналістам голова цієї комісії, народний депутат Віктор Корж. «Ми ствер­джуємо, що, окрім вакцинації, що є, по суті, інфікуванням ослабленим живим вірусом кору, інших причин, які могли б призвести до смерті молодої людини, не встановлено, — сказав пан Корж. — Пригнічує також той факт, що Антон Тищенко вже двічі був щеплений вакциною від кору в плановому порядку, і яка–небудь необхідність проводити додаткову вакцинацію була відсутня. Більше того, хлопець був абсолютно здоровий». Усе ж остаточний вердикт комісії буде винесено згодом. Але вже зараз народні депутати стверджують, що вакцина, якою щепили краматорського школяра, не була сертифікована в Україні. Як встановили в комісії, напередодні всеукраїнської імунізації населення препарат проходив випробування в Африці. В Україну вакцину завезли за рекомендацією ВООЗ і вона не пройшла сертифікації.

Всі статті рубрики