НОВИНИ ПЛЮС

05.09.2008

Луценко буде осторонь

Лідер громадського руху «Народна самооборона» Юрій Луценко виключає можливість об’єднання «НаСа» в єдину політичну силу з БЮТ. «Я відкидаю об’єднання БЮТ із «Народною самообороною». Сьогодні моя позиція не спрямована в підтримку БЮТ або «Нашої України», — сказав журналістам Луценко. У середу ввечері він відвідав засідання політради БЮТ. Не зважаючи на те, що засідання тривало близько трьох годин, політрада не прийняла офіційної резолюції щодо ситуації в коаліції, повідомив «5–й канал».

ЦВК готова до виборів

Центральна виборча комісія готова до проведення позачергових виборів Верховної Ради у випадку їхнього призначення. «Технологічно ми готові до проведення виборів», — сказав, за повідомленням «Українських новин», голова ЦВК Володимир Шаповал. Він зазначив, що чинний персональний склад ЦВК був сформований під час позачергових виборів Верховної Ради у 2007 році і тоді ж одержав необхідний досвід проведення парламентських виборів. Відповідаючи на запитання про вартість виборів, Шаповал відповів, що вони обійдуться орієнтовно в ту ж суму, що пішла на проведення виборів минулого року.

Відділ кадрів

Президент України Віктор Ющенко звільнив Олександра Чалого з посади заступника глави секретаріату Президента. Перед тим у ЗМІ з’явилася інформація, що Чалий подав у відставку за власним бажанням.

Точка відліку

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк повідомив на засіданні Верховної Ради, що отримав від фракції «Наша Україна — Народна самооборона» рішення про вихід із коаліції. «Дане рішення відповідно до статті 65 тимчасового регламенту ВР вступає в законну силу не пізніше, ніж у десятиденний термін після оголошення на засіданні головуючим... Після цього у чотириденний термін відповідне розпорядження голови ВР зобов’язує видання «Голос України» опублікувати це рішення. Відповідно до ст. 83 Конституції, якщо дане рішення набуде чинності, у ВР протягом 30 днів має бути сформована нова коаліція», — заявив Яценюк.

Депкорпус

Центральна виборча комісія визнала обраним народним депутатом від Блоку Литвина Віктора Сінченка замість загиблого в автокатастрофі Михайла Сироти.