ЦИТАТИ ТИЖНЯ

05.09.2008

Віктор Ющенко,
Президент України
— про змову БЮТ і Партії регіонів:

— Учора сталася не рядова подія і не просте технічне голосування. Це, переконаний, момент нашої істини. Для кожного з вас і для країни в цілому. У Верховній Раді де–факто утворилася нова парламентська коаліція. В основі цього утворення — неукраїнські — підкреслюю, неукраїнські і недержавні інтереси. Демократична більшість зраджена цим союзом. Учорашній день показав нам усе точно і ясно.

(прес–служба Президента)

 

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр
— про мотиви домовленостей із Партією регіонів:

— Немає в нас ніякої диктатури, крім диктатури безвідповідальності й безладу, які я дуже хотіла припинити вчора тими голосуваннями, що відбулися у Верховній Раді. Я хотіла, по–перше, чітко розмежувати повноваження між урядом і Президентом так, як це передбачено в Конституції, а не робити так, що в країні три уряди, шість прем’єрів, і всі керують, а ніхто не відповідає за це.

(«Урядовий портал»)

 

Віктор Балога,
глава секретаріату Президента
— про союз БЮТ і Партії регіонів:

— За законодавством, цивільний шлюб прирівнюється до узаконеного в РАЦСі. Тому співпрацю БЮТівців і «регіоналів» слід уже оцінювати не з позицій того, існує такий союз чи ні, а з точки зору загроз від нього для національних інтересів.

(прес–служба СП)

 

Арсеній Яценюк,
Голова Верховної Ради
— перед голосуванням за віце–спікерів Лавриновича і Томенка:

— Я прошу апарат Верховної Ради принести квіти. Не вінки, а квіти.

(Стенограма ВР)

 

Анатолій Гриценко,
народний депутат
— про можливість відновлення демократичної коаліції:

— Після того, що було сказано на адресу Прем’єр–міністра до цього дня і сьогодні, в рамках нормальної етики я не бачу умов, щоб вони (Прем’єр і Президент) могли сидіти за одним столом і дивитися один одному в очі. Поновлення коаліції бачиться мені не дуже ймовірним.

(«Інтерфакс–Україна»)