НОВИНИ ПЛЮС

02.09.2008

Путін не зазіхає на Крим

«Крим не є ніякою спірною територією... Росія давно визнала кордони сьогоднішньої України. Ми по суті закінчили загалом і в цілому наші переговори про кордони... Питання про якісь подібні цілі для Росії, вважаю, віддає провокаційністю», — сказав прем’єр–міністр РФ Володимир Путін в інтерв’ю німецькій телекомпанії ARD.

А тим часом мер Москви Юрій Лужков, відомий українофоб, закликав керівництво Росії запропонувати Україні у вересні сісти за стіл переговорів, щоб укласти новий базовий договір між країнами. Лужков вважає, що «позиція України всі десять років дії поточного договору говорить про недружнє ставлення», а отже, слід «сформувати новий договір, що враховує нові відносини між нашими країнами».

Таки дострокові вибори?

Секретар РНБО Раїса Богатирьова вважає, що ймовірність позачергових парламентських виборів зростає. «Сьогодні урядова більшість не нараховує 226 голосів. Немає їх і в опозиції. Тому ймовірність позачергових виборів у зв’язку з патовою ситуацією в діалозі зростає», цитує прес–служба РНБО слова Богатирьової, сказані під час візиту до Вашингтона.