ХРОНІКА

23.08.2008

Хокей

Виконком Федерації хокею України затвердив головним тренером національної команди Олександра Сеуканда. Багаторічний керманич «Сокола» вже втретє прийшов на пост наставника збірної. Перед фахівцем поставили два головні завдання: восени виграти кваліфікаційний турнір на Олімпійські ігри–2010, а наступної весни повернути команду до вищого дивізіону чемпіонату світу.

Баскетбол

Кубок дружби (Київ). 2–й тур. Україна — Словаччина — 81:74 (Р. Кривич (19), Дроздов (18) — Гавел (18)), Естонія — Білорусь — 63:79.

Бокс

Чимало ЗМІ кілька днів тому поширили інформацію про те, що бій між чемпіоном світу в суперважкій вазі за версією WBC нігерійцем Самюелем Пітером і почесним чемпіоном організації, українцем Віталієм Кличком відбудеться 11 жовтня у Берліні. В інтерв’ю офіційному сайту братів Кличків киянин заявив, що контракт на поєдинок ще не підписано, але на ринзі суперники, очевидно, зустрінуться–таки у жовтні. Як місце проведення дуелі, крім Німеччини, розглядаються США й Нігерія.

Теніс

Киянин Сергій Стаховський не пробився до основної сітки відкритого чемпіонату США. Кращий тенісист України (91–й номер світового рейтингу), посіяний у кваліфікації «Ю–Ес оупен» під першим номером, у другому колі відбору сенсаційно поступився литовцеві Беранкісу (476) — 6:1, 4:6, 4:6. А от донеччанка Ольга Савчук свій другий кваліфікаційний матч у Нью–Йорку виграла у представниці США Варвари Лепченко — 6:3, 6:2.