Підвів харчоблок...

Підвів харчоблок...

Масова госпіталізація розпочалася у четвер і тривала весь учорашній день. Спершу до медиків зі скаргами на погане самопочуття звернулося понад півсотні робітників підприємства з іноземними інвестиціями «Ядзакі—Україна», розташованого в селі Минай Ужгородського району Закарпатської області. Втім уже наступного дня кількість хворих почала стрімко зростати і перевалила за сотню. «Усього ми прийняли вже понад 100 осіб. Здебільшого це молоді люди з навколишніх населених пунктів, — розповів «УМ» головний лікар Обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк. — Завдяки оперативному реагуванню як санепідемстанції, так і медиків району небезпека вже позаду. Наразі всі шпиталізовані почувають себе нормально, їхній стан задовільний. Залишилося лише декілька хворих, отруєння яких поки що протікає в стані середньої важкості. Проте загрози життю немає, і після бактеріологічного обстеження, гадаю, через 5—7 днів ми їх випишемо».

«Не катайтеся в наших вагонах»

«Не катайтеся в наших вагонах»

Російська «Пєрвая грузовая компанія» (ПГК) устами свого замдиректора Ігоря Асатурова попередила «Укрзалізницю» про можливі скорочення перевезень товарів в Україну. Причина — самовільне використання на українській території російських вантажних вагонів. Днями делегація ПГК побувала в Києві, де провела переговори з «Укрзалізницею».

Нічого святого!

Нічого святого!

Наразі виявлено кілька осередків появи комахи–пильщика (рудий сосновий пильщик — біологічний термін. — Ред.) на території лісу загальною площею понад один гектар. Як пояснили «УМ» у Харківському дер­ж­лісгоспі, шкідники з’явилися «завдяки» сприятливим погодним умовам — тривалій спеці. Окрім того, їхній появі на поверхні (природне середовище існування пильщика — глибоко під землею. — Ред.) пояснюється біологічним циклом — комахи з’являються на поверхні кожні 11 років. Живляться в основному сосновою хвоєю, від чого дерево гине. Для людей небезпеки не становлять, але здатні винищити величезні площі лісу. Проте, стверджують природоохоронці, ситуація цілком контрольована.

«Бориспіль» бореться з «валізниками»

«Бориспіль» бореться з «валізниками»

Після того як у перші місяці літа Генпрокуратура і МВС виявили під час перевірок аеропорту «Бориспіль» численні факти крадіжок речей із багажу пасажирів, проблему почали помічати й на самому летовищі. Тим більше що, за даними правоохоронців, саме «волохаті лапи» працівників аеропорту переважно патрали валізи клієнтів. Як повідомляла «УМ» минулого тижня, лише від найбільших авіаперевізників до Генпрокуратури протягом минулого року надійшло понад 11 тисяч (!) звернень пасажирів про відшкодування збитків від розкрадання багажу та майже дві тисячі звернень уже цього року.

«Кишені» витрясуть кишені

«Кишені» витрясуть кишені

Ідея, в принципі, не нова: для того, щоб на дорогах великого міста не виникали затори, одну зі смуг автобану треба виділити винятково для муніципального транспорту — тролейбусів та автобусів. Так, мовляв, роблять за кордоном, і всі задоволені. Цю схему вирішено взяти на озброєння в Києві: перший заступник голови КМДА Денис Басс оголосив перелік вулиць, на яких першочергово будуть виділені смуги для громадського транспорту. Поки що йдеться про 23 вулиці, серед яких — Васильківська, Ревуцького, Бальзака, Довженка, Героїв Сталінграда, Столичне та Харківське шосе, проспекти Миру, Науки, Перемоги, Велика Кільцева дорога тощо. Згодом перелік вулиць розширять до 60, пообіцяв Басс.

Із класиками наживо

Із класиками наживо

Фонд Миколи Томенка «Справедлива країна» спільно з Національною радіокомпанією України напередодні Дня Незалежності презентував диск «Класика української літератури: Живі голоси». В аудіовиданні зібрано тривалістю 70 хвилин авторські виконання найвідоміших поетичних творів визначних українських митців, яке призначається насамперед для шкіл та вузів. «Ми хотіли, щоб школяр, відкривши українську літературу і прочитавши біографію Андрія Малишка чи Остапа Вишні, міг почути голос цього класика, відчути його емоції. Було б значно простіше запросити для читання актора з поставленим голосом, але в мене був задум створити аудіопідручник, де слухач особисто познайомиться з письменником», — каже на прес–конференції ініціатор проекту Микола Томенко.

«Термінатор» проти «Якудзи»

«Термінатор» проти «Якудзи»

МВС дуже непокоять проблеми нелегальної міграції в Україні. Що й казати, якщо навіть японські мафіозі зі всесвітньо відомої «Якудзи» вже з’явилися в Одесі! Принаймні це достеменно відомо міністру внутрішніх справ Юрію Луценку. Як повідомляють «Українські новини», керманич МВС лаконічно заявив про цей факт. Щоправда, не став уточнювати деталей: коли зафіксовано появу «Якудзи» у «перлині біля моря», скільки бійців нараховує їхня одеська філія та якими видами злочинної діяльності вони займаються.

Двоколісний піст

Двоколісний піст

Учора від пам’ятника Григорію Сковороді в Києві розпочав своє багатоденне велоголодування Влад Нікітенко. Він збирається проїхати Україною 4000 кілометрів. Маршрут пройде західними областями та закінчиться у Севастополі. За його розрахунками, подорож триватиме 40 днів, і за весь цей час Влад не збирається вживати нічого, окрім води. Зі столиці велоголодувальника проведуть хлопці з Асоціації велосипедистів Києва, а далі він мандруватиме наодинці.

Всі статті рубрики