Повелитель срібної голки

15.08.2008
Повелитель срібної голки

Професор Кан Кай.

Професор Кан Кай — безсумнівно, унікальний громадянин України. Доля закинула його з рідного Китаю в нашу державу, і тут спадкоємець видатної династії лікарів уже майже 20 років завдяки голковколюванню творить справжні дива. Професор полюбив Україну, сало та київські торти, отримав наше громадянство і навіть називає жартома себе «китайським Мазепою», адже батьківщину йому довелося покинути через політичні переконання. Предки Кан Кая були найкращими представниками китайської медицини, і професор у 16–му поколінні продовжив цю традицію. Прадід Кан Кая, китайський граф Цу Фон Це, став одним із засновників першого медичного інституту в Китаї, ще один із пращурів урятував китайську імператрицю. А безпосередній учитель Кан Кая — Чень Бо Ві — лікував Хрущова і Мао Цзе Дуна. Сам же Кан Кай отримав благословення Папи Римського Івана–Павла ІІ. І в Україні, куди він приїхав після Чорнобильської катастрофи, Кан Кай досі виконує свою благородну місію — лікує людей. Однак найбільше, чим пишається професор, — це раніше безплідні сім’ї, у яких після курсу лікування народилися діти. І таких немовлят уже понад 800! За такий внесок у поліпшення демографічної ситуації Президент України нагородив китайського лікаря Кан Кая орденом «За заслуги» третього ступеня — професор цим помітно пишається і ніколи не знімає нагороду навіть з лікарського халата. Але лишається у китайського професора одна нездійснена мрія — аби українська жінка народила йому дочку.

 

«Професор — моя остання інстанція і надія»

Подружжя киян — 27–річна Ірина та 30–річний Олексій — дуже хочуть дітей, але поки що народити не виходить: докучають старі хвороби, стають на заваді не виявлені медициною проблеми — і лікарі розводять руками. Тому вони тут, у черзі на прийом до професора, у Центрі китайської медицини Кан Кая. «Ми вже лікувалися у нього, — розповідає Ірина. — У чоловіка стався гіпертонічний криз, він був у важкому стані. Професор підняв Олексія, тепер усе нормально — він уже спить нормально, поправився навіть. І ще ми хочемо дитину. Професор Кан Кай обіцяв допомогти».

Вірити китайському лікарю Ірині дуже хочеться — він же подарував радість батьківства стільком українським сім’ям. «Ці народжені діти — майбутнє України. Це не літаки чи автомобілі, діти — вони безцінні!» — емоційно заявляє Кан Кай і рушає у процедурний кабінет.

Тут уже на нього та його чарівні голки чекають пацієнти. Повірити у те, що тонкі «антени» у вашому тілі (хай навіть і вправно поставлені) здатні побороти задавнені й безнадійні хвороби, тим більше — безплідність, скептику дуже важко. Мені теж. Але я віддаю своє тіло на поталу голкам. Тим більше що дівчата–пацієнтки розказують неймовірні речі. Світлана, що лежить на кушетці праворуч мене, лікує хворе око — каже: професор врятував її від неминучої операції. Ще подалі — Тетяна, кандидат медичних наук, шість років вона страждає від проблем зі спиною і де тільки не лікувалася. А вже після другого сеансу в професора Кан Кая, каже жінка, їй стало значно краще. Ще одна пацієнтка, Олена, теж хоче стати мамою — 12 років вона оббиває пороги лікарів, а ті не можуть нічим зарадити. Професору жінка вірить: «Усі мої знайомі, які лікувалися у Кан Кая від безпліддя, народили дітей, — каже Олена. — Для мене це дуже переконливо».

Таких жінок, як Олена, тут переважна більшість, і у кожної своя трагедія. Вони, як правило, розчаровані й здебільшого покалічені вітчизняною медициною, принижені ставленням лікарів до своєї делікатної проблеми. Вони шукають інші методи лікування, хочуть дітей понад усе, і Кан Кай дає їм надію. «Професор — це вже моя остання інстанція», — каже Олена.

Але китайському лікарю є чим підбадьорити дівчат — до нього приходили з надскладними випадками гінекологічних захворювань, але жінки вагітніли навіть у досить «поважному» для цього віці. А трапляються і справжні «сюрпризи». «У нас було два випадки, коли жінки (одній було 49, іншій — 50 років) прийшли лікувати гінекологічні хвороби, — розповідає колега професора Кан Кая, масажист Галина Клименко. — Обидві були бездітні. Однак несподівано для самих себе під час курсу лікування виявили, що завагітніли. Щоправда, дитину народжувати зважилася лише одна з них».

«Китайська медицина — найбезпечніша у світі»

Лікар Кан Кай — майстер чарівної голки. Саме їй, голкотерапії, і завдячують здоров’ям, а часто і життям, усі пацієнти лікаря. Фантастично, але достовірний факт: китайський професор лікує більшість відомих хвороб — гінекологічні, серцево–судинні, неврологічні розлади, ендокринні проблеми, респіраторні хвороби, проблеми з системою травлення, шкірні захворювання. Після курсу лікування без оперативного втручання виводяться камені та пісок з нирок, у жінок зникають фіброміоми. Ефективно також лікує професор і від онкологічних захворювань (щоправда, на ранніх стадіях). Система методики Кан Кая базується на традиційних для китайської медицини «китах»: акупунктура (тобто голковколювання) та квалеотерапія (масаж із застосуванням спеціальних пристроїв). Ніякої хімії, магії та хірургічних втручань. Усе дуже просто і водночас складно для розуміння.

«Китайська медицина — найчистіша і найбезпечніша у світі, — пояснює Кан Кай. — Європейська медицина шукає виходи зі складних ситуацій у хірургії, китайська ж спрямована на приховані резерви людського організму». Східна медицина доводить: можливості людського тіла — загадка природи, вони безмежні. Найважливіше — змусити організм самостійно боротися з хворобою і негативним впливом зовні — і хвороба буде подолана.

Пацієнти розказують неймовірні історії про те, як, лікуючи, скажімо, печінку, вони заразом позбавляються й інших хвороб, про які навіть і не розказували лікарю. «Мені пригадується випадок: жінка, яка лікувала у нас якусь хворобу, раптово розплакалась під час сеансу, — розповідає Галина Григорівна. — З’ясувалося, що 20 років тому через ускладнення після грипу вона втратила чутливість до запахів. І просто під час сеансу раптом до неї повернувся нюх — вона не могла стримати радості».

Діагностика — за язиком і очима

Хоча люди лікують тут, як правило, якусь конкретну проблему, організм оновлюється увесь, встановлює рівновагу всіх органів, зникає справжня причина недуги. Саме комплексний підхід до лікування хвороб (а не «удари» по конкретних органах хімічними лікарськими засобами), напевне, і приваблює найбільш пацієнтів. До того ж вражає і діагностика професора: китайському лікарю можна нічого й не говорити про свої болячки — Кан Кай безпомилково встановлює діагноз сам: за зовнішнім виглядом язика, шкіри, очей, за пульсом і навіть за звуком голосу. Іще Кан Кай — чи не єдиний лікар, який враховує вплив магнітних бур на здоров’я пацієнтів.

Пояснити ж фантастичні результати лікування «на пальцях» не просто. «Принцип лікування — це вплив на рефлекторні зони, активні точки, — пояснює Галина Клименко, — Кожен орган, окрім кровообігу, має парний енергетичний потік. Якщо він дуже активний — орган буде запалений, якщо пасивний — погано працюватиме. Голки ж, наче антени, регулюють, балансують ці процеси. Таке лікування змушує організм самостійно працювати, підвищує імунні сили організму. Тому самі по собі зникають фіброміоми, кісти, пухлини, з нирок виходять камінці, зникають запальні процеси, до людей повертається слух, покращується зір. Організм наче «перезавантажує» свою програму роботи».

Відбувається це, щоправда, не одразу. Курс лікування триває щонайменше 20 сеансів — сюди входить голковколювання, масаж (його роблять спеціальними інструментами). Але буває так, що вже після п’ятого відвідування людина значно краще почувається. Сама ж процедура з голками майже безболісна — на голковколювання до Кан Кая навіть приводять маленьких діточок.

Чимало пацієнтів потрапляє до професора вже у важкому стані — часто після невдалого лікування у традиційних медиків. «У Черкасах, де працював Кан Кай, був випадок: привезли жінку з цукровим діабетом — ноги в неї були чорні до колін. Лікарі їй пропонували хіба що ампутацію, але при такому діагнозі це смертельно: рани просто не заживають. І професор врятував їй ноги», — розповідає інша масажистка центру Любов Сарді. Професор стверджує, що міг би навіть лікувати інфекційні хвороби, однак це наразі неможливо: малесеньке приміщення центру, де завжди дуже багато людей — відомих і не дуже заможних, — не дозволяє здійснити задум.

Дисидент і скрипаль

Лікар Кан Кай допоміг багатьом людям, тоді як самого його доля не особливо балувала. Відомий професор є дисидентом, і у Китаї його переслідували, тому й довелося виїхати. «У мене вкрали Батьківщину. Тепер нею стала Україна», — розповідає Кан Кай і запевняє, що наша держава для нього — одна з найкращих країн світу. Він поважає українські традиції і поціновує нашу вітчизняну кухню. Любить українські пісні. Сам має чудовий голос, кажуть його колеги, і грає на скрипці. Щоправда, часу на ці маленькі радості в лікаря немає — він шалений трудоголік: працює взагалі без вихідних і перерви на обід. А після того, як овдовів, професор Кан Кай взагалі зосередився лише на роботі — щодня засиджується у центрі до ночі, передає свої вміння учням. «Знання моїх предків, якими я володію, — це справжнє золото. І їх необхідно зберегти, над ними потрібно працювати... Але, чесно кажучи, я вже дуже втомився...» — каже лікар і знову береться за голки. Інакше неможливо — на нього в надії на зцілення вже чекають нові пацієнти.