Трактор замовляли?

Трактор замовляли?

Міністерство промислової політики стурбоване зростанням імпорту сільгосптехніки в Україну. Адже минулого року підприємства українського сільгоспмашу реалізували продукції на 2,7 мільярда гривень. Водночас імпортної сільгосптехніки було реалізовано на 1,2 мільярда доларів, 37 відсотків якої — «беушна». «При цьому виробництво вітчизняного сільгоспмашинобудування (у 2007, порівняно з 2000) зросло у 2,5 раза, а імпорт — у 8,5 раза», — підкреслив промисловий міністр Володимир Новицький.

Чотири зайвих мегавати від братньої держави

Чотири зайвих мегавати від братньої держави

У Сіверськодонецьку запрацювала перша в Україні електростанція, що працює на газі. Не в тому сенсі, що в котлах станції спалюють газ, аби отримати пар, який крутитиме турбіни. Йдеться про принципово іншу схему. Турбіни на Сіверськодонецькій утилізаційній турбодетандерній установці обертаються силою руху самого газу. Газ у них не спалюють, а навпаки — заощаджують.

Знову про земельне питання

Знову про земельне питання

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не дивно, що конфлікти навколо землі, сотка якої в деяких районах Київської області коштує, як однокімнатна квартира в столиці, виникають то тут, то там і тривають роками. Сторони, що воюють за земельні наділи, зі стосами документів, з армією адвокатів, часто перетягуючи на свій бік місцеве населення, доводять один одному свою правоту. А днями стався взагалі безпрецедентний випадок.

Всі статті рубрики