Не туди й не з тими?

13.06.2008
Не туди й не з тими?

Президент Ющенко втратив довіру виборців - до рівня найменш популярного Кучми...

Чи то кількість скептиків у країні зросла, чи ми й дійсно кудись не туди йдемо (а точніше, нас ведуть), але в тому, що події в Україні розвиваються у неправильному напрямі, переконані вже 63,7% громадян. Такими є результати соціологічного дослідження, проведеного службою Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова з 30 травня по 7 червня серед 2001 респондента з усіх регіонів України (похибка не перевищує 2,3%).

Під час вивчення думки українських громадян про владу, політиків і ситуацію в країні фахівці Центру Разумкова встановили: лише 10% респондентів вважають, що все в нашій державі йде так, як і має бути. Ще 26,2% не змогли визначитися з відповіддю на це запитання. А ще на початку року соціологи відзначали зростання соціального оптимізму — скажімо, в лютому частка тих, хто вважав, що події розвиваються в правильному напрямі, становила 31%. Однак уже з березня цей показник почав знижуватися, і така тенденція триває досі.

Відповідно, падає й довіра народу до політиків та інститутів влади. Так, кількість громадян, які повністю підтримують діяльність Президента, на початку червня зменшилася до 6,7% — як зазначають експерти Центру Разумкова, це найнижчий рівень з часу обрання Віктора Ющенка на цю посаду. 43,3% респондентів підтримують окремі заходи Президента, 44,3% — взагалі не підтримують дії глави держави. Не знали, що відповісти, 5,7%.

Дії Верховної Ради знаходять повну підтримку вза­галі в мізерної кількості респондентів — 2,4%. Окремі заходи ВР підтримують 48,2%. Повністю не схвалюють діяльність парламенту майже 43%, не визначилися — 6,5%.

Діяльність Кабінету Міністрів повністю підтримують 7,1% опитаних, окремі заходи — 45,3%, взагалі не підтримують дії уряду — 40,7%. 7,0% респондентів з цим не визначилися.