Чистота — за ваш рахунок

Чистота — за ваш рахунок

У місті найбільше закидані непотребом кручі, пляжі та набережна Дніпра, а ще — вулиці в приватному секторі. 30 відсотків власників приватних будинків відмовляються укладати з комунальниками угоди на вивіз сміття. Їх штрафують аж... на 17 гривень. Люди платять і далі скиртують смердючі терикони, забруднюючи довкілля.

Там, де гори й полонини...

Там, де гори й полонини...

Остання неділя травня для Путильщини — віддаленого гірського району Чернівецької області — завжди свято. Урочисто проводжають вівчарів на літування — тобто на випас овець високо в горах. Цьогоріч гуцули святкували цей день вже всорокп’яте. До Путили з’їжджаються тисячі людей із Буковини, сусідніх областей, з усієї України й навіть із–за кордону. Бо іноземні гості навряд чи десь бачили такі цікаві та оригінальні традиції цього гірського свята.

Хто не хоче пам’ятати

Хто не хоче пам’ятати

Після антиукраїнських істерик, що їх із майже промисловою регулярністю продукує місцевий «регіональний» бомонд; після отих «пісуарних» з’їздів, фальшованих «протипомаранчевих» музеїв і валунів на честь висмоктаних із немитих пальців «жертв ОУН–УПА» відкриття на Луганщині каплиці на вшанування пам’яті загиблих під час Голодомору 1932—33 років здається явищем мало не сюрреалістичним. Проте таки відкрили й освятили з дотриманням усіх канонів. Як церковних, так і світських.

Всі статті рубрики