ХРОНІКА

28.05.2008

Баскетбол

Чемпіонат України. Чоловіча суперліга. «Плей–оф». За третє місце (п’ятий матч). «Хімік» — «Політехніка» — 78:62 (Келлі (24), Джексон (19) — Зубрицький (15), Гуртовий (13 + 7 підбирань); серія — 3:2).

По ходу вирішального матчу господарі жодного разу не дозволили галичанам вийти вперед. Відтак «Хімік» здобув бронзові медалі вже вчетверте поспіль.

* * *

НБА. «Плей–оф». Півфінал (серія до чотирьох перемог). Східна конференція: «Детройт» — «Бостон» — 94:75 (серія — 2:2).

* * *

Чемпіонат Росії. «Плей–оф». Фінал. «Хімки» — ЦСКА — 78:88 (серія — 0:3).

Московські армійці виграли чемпіонат Росії вже 15–й раз. Це абсолютний рекорд для російських клубів в усіх видах спорту. Попереднє досягнення — 14 перемог у чемпіонатах Росії й СРСР — належало волейбольній «Уралочці».

Хокей

НХЛ. «Плей–оф». Фінал (серія до чотирьох перемог). «Детройт» — «Піт­тсбург» — 3:0 (Б. Стюарт, 7; Холмстрем, 12; Філппула, 49; серія — 2:0).

У перших двох матчах фінальної серії господарі закинули у ворота «пінгвінів» сім шайб, не пропустивши жодної. Тепер команди переїжджають до Піттсбурга.

* * *

Виконком Федерації хокею Білорусі призначив на посаду головного тренера збірної країни канадського фахівця Глена Хенлона, який уже працював із білорусами два роки тому (після того він тренував «Вашингтон кепіталз» і фінський «Йокеріт»).

Одним із його помічників буде ще один канадець — Уейн Флемінг, затверджений також на посаді тренера мінського «Динамо» (цей клуб восени стартує в Континентальній лізі).

Футбол

Товариські матчі. Польща — Маке­донія — 1:1 (Матусяк, 83 (пен.) — Петров, 45), Швеція — Словенія — 1:0 (Ліндерот, 41).

* * *

Новим наставником леверкузенського «Байєра» став Бруно Лаббадіа. Цей 42–річний фахівець має зовсім невеликий тренерський досвід — у минулому році він працював зі скромним «Гройцер Фюрцем», посівши шосте місце у другій бундеслізі. Зате як гравець Бруно відзначився у багатьох клубах, у тому числі «Баварії» й «Вердері». На посаді тренера «Байєра» замінив Міхаеля Скіббе, звільненого через незадовільні результати команди («фармацевти» в чемпіонаті Німеччини посіли сьоме місце й не пробилися навіть у Кубок УЄФА).

* * *

Новим тренером львівських «Карпат», як очікується, стане Олег Кононов. Угоду з 42–річним білоруським фахівцем мають підписати наступного тижня. Раніше Кононов очолював мінські клуби «Торпедо» й «Локомотив», працював у штабах тираспольського «Шерифа» й запорізького «Металурга».

Велоспорт

Багатоденка «Джиро д’Італія». 16–й етап (Сан–Віджильо–ді–Мареббе — План–де–Коронес, гори, індивідуальна розділка на 12,85 км). 1. Пеліцотті (Італія, «Ліквігас») — 40.26. 2. Селла (Італія, «Навігаре») — +0.06. 3. Сімоні (Італія, «Серраменті») — +0.17... 65. Кривцов (Україна, «AG2R ла Мондіале»— +5.08...

Загальний залік: 1. Контадор (Іспанія, «Астана») — 68:47.31. 2. Рікко (Італія, «Соньєр Дюваль») — +0.41. 3. Сімоні — +1.21... 112. Кривцов — + 2:09.44...

Стрільба

Українець Артур Айвазян став переможцем етапу Кубка світу зі стрільби з рушниці з трьох положень на 50 м. На змаганнях у Мілані Айвазян вибив 100,5 очок. Друге місце в Майка Екхарда з Німеччини, третє — в китайця Жіа Жанбо. Ще один українець Юрій Сухоруков показав сьомий результат.

Батут

На етапі Кубка світу зі стрибків на батуті в місті Пюбліє (Франція) Олена Чабаненко з Донецька посіла друге місце у вправі на акробатичній доріжці, пропустивши вперед лише росіянку Коробейникову.