НОВИНИ ПЛЮС

21.05.2008

Черновецького можуть арештувати?

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко допускає арешт мера Києва Леоніда Черновецького. «Підстав необмежена кількість — можна йому виписати протокол про корупцію, можна додатково порушити ще півтора десятка справ проти його команди, — пояснив Луценко, — але, з огляду на ступінь бездіяльності прокуратури, що є єдиним органом, уповноваженим на розслідування й покарання посадових злочинів, — на це розраховувати не варто».

Кличкові відмовили в позові

Шевченківський районний суд відмовив Віталію Кличку в задоволенні позовних вимог щодо скасування всіх рішень, прийнятих на скандальній сесії Київради 1 жовтня 2007 року. Нагадаємо, на тому засіданні було роздано велику кількість земельних ділянок. Вони були записані на сумнівні студентські кооперативи. Кличко має намір оскаржити рішення Шевченківського суду в апеляційній інстанції.

Справа «Венко»

Генпрокуратура внесла протест до Міністерства охорони навколишнього природного середовища щодо неправомірного наказу про анулювання дозволу на користування надрами континентального шельфу Чорного моря компанії «Венко Прикерченська ЛТД». У ході перевірки Генпрокуратура встановила, що Мінприроди незаконно позбавила дозволу компанію. Протестом Генпрокуратури зупинено дію неправомірного наказу та зобов’язано його скасувати.

Коаліція порадиться

Сьогодні в 15:00 має відбутися засідання ради коаліції. До участі в засіданні запрошено Прем’єр–міністра Юлію Тимошенко, передбачається участь Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка. На засіданні ради обговорюватиметься ситуація, що склалася навколо Фонду держмайна, а також зміни до бюджету та антиінфляційна політика.

Калашников лишився «зайкою»

Прокуратура міста Києва закрила кримінальну справу стосовно інциденту, що стався за участю знімальної групи телеканалу СТБ та екс–нардепа від Партії регіонів Олега Калашникова. Справу закрито за відсутністю складу злочину, повідомляє «Українська правда». Тим часом журналісти СТБ і представники Київської незалежної медіа–профспілки звернулися до Генпрокурора з вимогою відзвітувати за розслідування цієї справи. «Ми вимагаємо від Генпрокурора втрутитись у ситуацію і публічно відзвітувати, чому факти, які лежали на поверхні, були проігноровані слідством, а винні в побитті журналістів не покарані», — йдеться в листі журналістів.