У музеї — як на передовій

У музеї — як на передовій

Коли прикарпатські піротехніки на полігоні поблизу села Заріччя підірвали артилерійські снаряди, вилучені з Музею історії Надвірнянщини, стало зрозуміло, яка небезпека понад десятиліття таїлася в самому центрі Надвірної. На смертоносну знахідку, як повідомили «УМ» у Центрі пропаганди Головного управління МНС в Івано–Франківській області, фахівці їхнього відомства випадково натрапили, перевіряючи експонати залу Другої світової війни.

Мив волоцюга ноги...

Мив волоцюга ноги...

Надзвичайний випадок стався позавчора близько 19.00 біля столичної станції метро «Арсенальна». Як повідомили «УМ» у Центрі громадських зв’язків столичної міліції, невідомий чоловік ударив ножем 19–річного київського студента, уродженця Миколаївщини, який агітував поблизу метро за Блок Катеринчука. Медикам не вдалося врятувати хлопця — він помер від отриманого поранення по дорозі до лікарні.

Зневоднення

Зневоднення

З початку весни одне з найбільших підприємств області — ВАТ «Рівнеазот» — неодноразово перебувало на межі зупинки через зниження тиску газу. НАК «Нафтогаз України» безліч разів в ультимативній формі попереджав про припинення постачання та вимагав від «Рівнеазоту» переукласти договори на постачання газу. Нині постачальником «блакитного палива» для заводу є «УкрГазЕнерго». Зрештою, 19 травня тиск газу було знижено до 7,3 кг/см2 при нормі в 10 кг/см2 , що могло спричинити аварійне відключення агрегатів. Відтак директор підприємства Михайло Заблуда повідомив, що роботу «Рівнеазоту» буде повністю зупинено.

«Я, воїн УПА, клянусь!»

«Я, воїн УПА, клянусь!»

Майже рік відділ української військово–історичної реконструкції товариства «Пам’ять» працював над документально–художнім фільмом про ОУН і УПА. І ось зйомки фільму завершено. Першими фільм побачать львів’яни.

Суд за уколи

Суд за уколи

Батьки краматорських школярів вимагатимуть правосуддя. Вони обурені діями лікарів і кажуть, що вакцинація дітей проводилася без їхнього відома, а отже, і без інформації про історію хвороби неповнолітніх. Ігор Фунтов, представник ГО «Ліга захисту громадянських прав», вважає, що шанс виграти суд у батьків є: «Якщо вони хочуть позиватися з медиками, у них при собі має бути обов’язково амбулаторна картка дитини. Якщо історія хвороби дитини вкаже на її схильність до ускладнення від щеплення, то батьки зможуть добитись хоч якоїсь компенсації».

Техніка небезпеки

Техніка небезпеки

Останньою в цій низці стала інформація про інцидент у луганському цирку з шестирічною дитиною, хоча стався він за тиждень до трагедії з атракціоном «Центрифуга». Мабуть, на той момент в залі не знайшлося журналістів, а ні батьки, ні тим більше адміністрація цирку не захотіли надавати події розголосу. Сталося ж наступне. 2 травня після завершення циркової вистави «Зоряне сяйво» її організатори надавали всім бажаючим можливість здійснити політ під куполом цирку. Для хлопця політ закінчився падінням. Із переломом коліна і травмою хребта дитину доправили до лікарні. За попередньою версією, перетерлися кріплення. Тепер слідство, як і у випадку з «Центрифугою», з’ясовує, чи перевірялося обладнання перед початком роботи.

Біла Церква проти церкви

Біла Церква проти церкви

Справжні середньовічні пристрасті розбурхалися минулої неділі у місті Біла Церква на Київщині. Виглядає так, що частині віруючих мешканців міста окрім клопоту про спасіння власної душі сверблять руки і до чужої. Вже кілька років вірні Української греко–католицької церкви, яких у Білій Церкві зареєстровано три громади (близько 300 людей), намагалися оформити ділянку для будівництва власного храму, та цьому рішуче чинить опір Українська православна церква Московського патріархату.

Руйнівна амнезія

Руйнівна амнезія

Учора вранці мешканці п’ятиповерхового будинку по вулиці Київській, що в місті Ізюм, в одну мить залишилися без даху над головою. Виною всьому — безвідповідальність 38–річного сусіда з четвертого поверху, який забув виключити газову плиту. Внаслідок потужного вибуху шість квартир повністю зруйновані, а в усьому будинку повилітали шибки. Під час НП постраждало дві особи — сам винуватець трагедії і його 37–річна сусідка. Обох «швидка» у тяжкому стані доставила до районної лікарні.

Стрітрейсери з короткої дороги

Стрітрейсери з короткої дороги

Не встигло місто забути трагедію по вулиці Полтавський шлях, де п’яний водій насмерть збив шістьох людей, як у передмісті знову нещасний випадок. Власник «шістки» врізався у натовп молодих людей, покалічивши вісьмох осіб. 18–річний хлопець помер від отриманих поранень на місці трагедії. Юнаки та дівчата стали жертвами несанкціонованих гонок стрітрейсерів.

Всі статті рубрики