Гальмівний ефект

15.04.2008
Гальмівний ефект

Українець Сальников (праворуч) ставить крапку в матчі з естонцями.

...У Саппоро «синьо–жовта» делегація поселилася в 21–поверховому чотиризірковому готелі «Принц». Того ж дня наші провели тренування на місцевій «Цукісаму арені». Спортсменів неприємно вразили мініатюрні роздягальні, в яких ніде було розвернутися. Проте значно більші проблеми виникли у українців із грою. Добре, що в перші два дні нам протистояли команди, які не претендують на підвищення в класі, тож підопічні Володимира Голубовича мали можливість потренуватися «на кицьках».

Навіть у стартовому матчі проти хорватів збірна України мала певні труднощі, хоча й завдала значно більше кидків по воротах суперника. Голкіпер Ігор Карпенко вступав у гру всього 11 разів, тоді як його опонент — аж 46. Усі крапки над «і» наші розставили лише в заключній 20–хвилинці, коли свою першу шайбу за «синьо–жовту» команду закинув форвард «Сокола» Олександр Караульщук.

Ще сутужніше довелося українцям учора зранку за київським часом у протистоянні з естонцями. На трибунах за цим нуднуватим дійством стежили всього 195 глядачів. У другому періоді Вадима Селіверстова пробив нападник мінського «Динамо» Андрій Макров, і наші змушені були відігруватися. Відчуваючи проблеми з командними взаємодіями, Дмитро Цируль вирішив діяти самотужки і з незручної руки зумів–таки переправити шайбу над голкіпером Олексієм Терентьєвим. А потім, при грі в меншості, видав сольний прохід і фірмовий пас на п’ятак 38–річний Віталій Литвиненко, а захисник Юрій Наваренко замкнув його простріл.

У третьому періоді наші ходили по краю прірви. Той же Макров змарнував кілька можливостей зрівняти рахунок. «Начудив» і британський суддя Боніфейс, який одного разу змусив відпочивати на лаві штрафників чотирьох українців водночас. Однак «синьо–жовті» вистояли втрьох проти п’яти, хоча в цілому заробили аж 62 хвилини штрафу (два дисциплінарні покарання отримав Варламов). На останній хвилині балтійці, намагаючись врятуватися, поміняли голкіпера на польового гравця, натомість пропустили шайбу у власні ворота.

Завтра на підопічних Голубовича очікує ще одне «тренування з підвищеною відповідальністю» — гра проти литовців. А в п’ятницю й суботу відбудуться головні матчі турніру — з Угорщиною і Японією.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу.
(Дивізіон В (Саппоро, Японія).

І тур. Україна — Хорватія — 4:0 (1:0, 1:0, 2:0; Дяченко, 9; Цируль, 34 (більш.); Шахрайчук, 53; Караульщук, 53), Угорщина — Естонія» — 5:3, Японія — Литва — 5:0.

ІІ тур. Україна — Естонія — 3:1 (Цируль, 29; Наваренко, 38 (менш.); Сальников, 60 (п. в.) — Макров, 23 (більш.)), Угорщина — Литва — 6:0, Японія — Хорватія — 3:0.

Турнірне становище: Угорщина, Японія, Україна — 6, Естонія, Литва, Хорватія — 0.

* * *

Жінки. Чемпіонат світу. Харбін (Китай). Матч за 3–тє місце: Фінляндія — Швейцарія — 4:1. Фінал: США — Канада — 4:3.

* * *

Росія. Суперліга. Фінальна серія (до трьох перемог). П’ятий матч: «Салават Юлаєв» (Уфа) — «Локомотив» (Ярославль) — 4:1. Попередні матчі — 0:3, 2:0, 4:1, 0:1. Рахунок у серії — 3:2.

Башкирська команда вперше стала чемпіоном Росії. І, наразі, востаннє, адже суперліга трансформується в Континентальну лігу.

Вища ліга. «Плей–оф». «Казахмис» — «Хімік» — 3:5, 1:2, 1:3 (серія — 0:3), «Дизель» — «Автомобіліст» — 2:5, 1:3, 5:4, 1:4 (серія — 1:3). У фіналі зустрінуться клуби Воскресенська та Єкатеринбурга.

 

ТЕЛЕПРОГРАМА

Як уже інформувала «УМ», усі матчі з Японії в прямому ефірі транслює лише власник прав на території України — телекомпанія «Повєрхность» (на каналі «Спорт–1»). Очікувалося, що для охоплення ширшої телеаудиторії ігри покаже й Перший Національний. Але, як повідомили кореспондентові «УМ» у спортивному відділі головного каналу країни, «Повєрхность» запросила за п’ять матчів у Першого Національного 987 тисяч гривень. Викладати таку суму на УТ–1 не захотіли.