На Японію — з новим капітаном

11.04.2008
На Японію — з новим капітаном

Капітан «Сокола» Юрій Гунько став і капітаном збірної України. (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

Перед стартом на чемпіонаті світу в першому дивізіоні в Японії збірна України запланувала провести три товариські зустрічі з командами російської суперліги. Раніше в Броварах підопічні Володимира Голубовича двічі розійшлися миром із «Торпедо» з Нижнього Новгорода (2:2 і 1:1), нічиєю наші хокеїсти завершили й учорашній матч у Хабаровську проти місцевого «Амура».

Господарі виставили на гру основний склад, який намагався порадувати сім тисяч своїх уболівальників у «Платинум арені». Утім для українців ця зустріч була останньою перевіркою перед боями в Саппоро, тож вони не мали наміру давати слабину. Логічним підсумком стала нічия 1:1. Голом за гостей відзначився форвард Сергій Варламов. У серії булітів, яку команди провели задля розваги глядачів, фортуна посміхнулася «Амуру» — 3:2.

А перед матчем хокеїсти збірної України обрали собі нового капітана. Ним став 35–річний захисник «Сокола» Юрій Гунько. Його асистентами в Саппоро будуть Вадим Шахрайчук і екс–капітан Сергій Климентьєв, який приєднався до команди напередодні матчу з хабаровцями.

За підсумками збору на Далекому Сході Росії тренерський штаб вирішив «відчепити» трь­ох гравців «Сокола»: не поїдуть до Японії захисник Володимир Алексюк, нападники Олександр Яковенко та Віталій Доніка. Таким чином, остаточно сформовано список із 23 гравців, які спробують повернути Україну до еліти світового хокею.

Воротарі: Карпенко, Селіверстов, Федоров (усі — «Сокіл»).

Захисники: Гунько, Срюбко, Благий (усі — «Сокіл»), Наваренко («Вітебськ», Білорусь), Побєдоносцев («Хімволокно», Білорусь), Якушин, Люткевич (обидва — «Керамін», Білорусь), Климентьєв («Авангард», Росія).

Нападники: Цируль, Литвиненко, Д’яченко, Матвійчук, Караульщук (усі — «Сокіл»), Олецький («Гомель», Білорусь), Матерухін, Семенченко (обидва — «Юність», Білорусь), Сальников («Керамін»), Шахрайчук (ХК МВД, Росія), Касянчук («Трактор», Росія), Варламов («Сибір», Росія).