ВИБОРИ–2008

08.04.2008

У Київраду теж піде «НУНС»

Київська міська організація «Народного союзу «Наша Україна» вирішила утворити виборчий блок зі столичною організацією партії «Вперед, Україно!». Блок матиме таку ж назву, як і на парламентському рівні, — «Наша Україна — Народна самооборона». Відповідне рішення було ухвалене на конференції міського осередку НСНУ. Воно потребує узгодження з президією ради партії.

Табчник не хоче заважати Черновецькому

Народний депутат Дмитро Табачник, якого збиралася висувати в мери його Партія регіонів, учора взяв самовідвід.

Від Компартії у міськраду йде... священик

Комуністична партія оприлюднила першу п’ятірку свого списку на виборах до Київради. Першим іде заступник міністра у справах сім’ї, молоді і спорту Юрій Сизенко, другим — керівник кадрового управління Верховної Ради Володимир Мартинюк, далі — настоятель Києво–Печерської Лаври Павло Лебідь (він також є депутатом Київради від Партії регіонів), глава міської організації ветеранів Микола Мартинов, заступник міністра внутрішніх справ Василь Мармазов.

Комуністична партія не висуватиме свого представника на виборах міського голови Києва. Водночас КПУ може підтримати кандидатуру голови Української спілки ветеранів Афганістану Сергія Червонописького, якщо він виявить бажання балотуватися.

«Пора» зіграє на користь Черновецького?

Київська міська організація громадянської партії «Пора» висунула в мери голову партії Владислава Каськіва. Осередок вирішив повідомити Каськіва про це рішення, аби з’ясувати позицію свого лідера. У випадку самовідводу міськорганізація може переглянути своє рішення на другому етапі конференції, який відбудеться 11 квітня.

За даними «УМ», Каськів відмовиться від балотування, і його замінить керівник столичної «Пори» Сергій Рудик — нинішній заступник глави Київської міськдержадміністрації, депутат Київради, який у 2006 році вийшов із фракції «Пора»–ПРП й перейшов до мерської більшості. Мета Рудика — відтягнути голоси у Віталія Кличка на користь Леоніда Черновецького.

На виборах до Київради «Пора» збирається балотуватися теж окремо.

Черновецький хоче виборів

Мер Києва Леонід Черновецький звернувся до всіх депутатів Київради з проханням відкликати будь–які позови, подані до суду з метою визнати незаконною постанову Верховної Ради про позачергові вибори в місті Києві.

Суд скасував частину дерибану від 1 жовтня

Київський апеляційний господарський суд скасував низку рішень Київради від 1 жовтня 2007 року про виділення столичної землі для житлової забудови. Рішення ухвалені за позовами столичної прокуратури, повідомив прокурор Києва Євген Блажівський на колегії Генпрокуратури. Загальна площа вказаних земельних ділянок складає 428,69 га, повідомляє «Дзеркало тижня». Всього за фактом горезвісної сесії прокуратура Києва подала позови щодо 17 кооперативів, яким була виділена земля. Решта 12 позовів перебувають у судах різних інстанцій.

Гуморист Жора теж іде в мери

Український «Comedy Club» теж запропонує свого кандидата в мери Києва — актора, відомого під сценічним іменем Дядя Жора. «За роки правління Черновецького киянам дуже полюбився гумористичний підхід до політики. Я балотуюсь, аби зробити життя киян ще більш насиченим і веселим», — каже колишній КВНщик. Серед ініціатив кандидата — встановлення ліміту на довжину спідниць і намір посадити блондинок за кермо.