У метро усміхаються

У метро усміхаються

Щоб наблизити народ до мистецтва, начальник київського метрополітену Петро Мірошников вирішив в одному з поїздів по зеленій гілці (Бориспільська—Си­рець) організувати виставку картин. Звернувся до своєї давньої приятельки, мистецтвознавця Наталки Сухоліт. Мовляв, у Москві митці на одну ніч розвішали в метро картини, каталися, як у галереї, разом із журналістами, а на ранок акція закінчилася і поїзд знову обклеїли рекламою. Наталя Сухоліт, куратор проекту «Арт–состав», каже, що не оббивала пороги чиновників, нікому не наступала на хвіст і не напрошувалася сама змінювати метро на краще. «Вони самі до мене звернулися. Проект готувався приблизно місяць. Ідея зробити метро добрішим спровокувала до вибору тих художників, які пропонують мистецтво зрозуміле і оптимістичне. А це реалістична школа, це академічна школа, я принципово не хотіла звертатися до сучасного мистецтва», — пояснює мистецтвознавець.

«Золотий лелека» пішов на друге коло

«Золотий лелека» пішов на друге коло

В Україні довго бідкалися, що немає достатньої кількості масової літератури — видавництва готові поповнювати номенклатуру своїх списків, та де взяти тексти? Аж поки книжкові менеджери не зрозуміли, що грошовий стимул — то найкращий рушій процесу і запустили одразу кілька літературних конкурсів, на які потяглися як аматори з літературною сверблячкою, так і «професійні» письменники, яким гроші ніколи не бувають зайвими. Таким же шляхом пішли і в дитячій літературі — видавництво «Грані–Т» спільно з Першим Національним каналом заснували Всеукраїнський конкурс на кращі прозові твори для дітей «Золотий лелека». Знайшлися автори, є видавці й сім лауреатів І конкурсу, отже невдовзі будуть книжки–переможці? Як сказала на прес–конференції з нагоди старту ІІ конкурсу «Золотий лелека» шеф–редактор видавництва «Грані–Т» Діана Клочко, на сьогоднішній день невідомо, скільки рукописів–лауреатів перетворяться на книжки. Бо деякі письменники не згодні підписувати угоду на умовах видавництва.

Усі шаленіють від Гайтани

Усі шаленіють від Гайтани

Другого квітня в концертному залі Freedom співачка Гайтана презентувала абсолютно весняну платівку «Тайные желания». Це вже третій її студійний альбом. Продюсер Гайтани Едуард Клім, походжаючи залою, не втомлювався повторювати, що цей альбом буде наймоднішим у 2008 році. Мені хочеться погодитися з продюсером — на мою думку, це найкращий альбом Гайтани.

Всі статті рубрики