Перше «прощавай» 2008–го

04.04.2008

Перша тренерська відставка в Україні у 2008 році сталася в клубі, де наставників полюбляють змінювати найчастіше — в донецькому «Металурзі». Як повідомила прес–служба «метадонів», з 2 квітня Сергій Ященко уже не тренує команду.

У п’яти іграх цього року «Металург» здобув лише одну перемогу, ще у двох поєдинках було зафіксовано нічию. Зрозуміло, що такі результати є неприйнятними для заможного клубу, керівники якого мріють про нові медалі та єврокубки.

У попередньому турі «Металург» поступився на своєму полі сімферопольській «Таврії». Після тієї гри Ященко сказав, що відтак слід очікувати серйозних висновків з боку керівництва. Але розлучилися «полюбовно»: причиною відставки названо власне бажання 48–річного фахівця.

На місце головного тренера «МД» тепер активно сватають болгарського тренера єреванського «Бананца» Ніколу Костова. Деякі електронні видання вже встигли подати новину про його призначення як доконаний факт (мовляв, он і Самвел Мелконян та Арарат Аракелян взимку перейшли до «Металурга» саме з Єревана). Втім прес–служба донецького клубу заперечила інформацію про переговори з тренером вірменської команди.

І схоже, що саме поразка від кримчан підштовхнула його до відставки. Тим більше що в наступному турі чемпіонату «металурги» повинні зіграти в Києві з «Динамо», зустріч з яким для будь–якої команди вищої ліги загрожує черговою втратою очок.

Завтра «розібрані» «метадони» приїдуть до Києва на гру з «Динамо»...